16 noiembrie 2023

CFR Călători îmbunătățește constant produsele și serviciile oferite, urmărește îndeaproape cerințele pasagerilor și vine în întâmpinarea publicului cu noi soluții sigure, accesibile și intuitive, de această dată, oferind posibilitatea cumpărării ONLINE de ABONAMENTE.

În acest context, de astăzi -16 noiembrie 2023, pasagerii au la dispoziție titluri de călătorie de tip abonamente lunare și săptămânale în format digital. Acestea se achiziționează online, astfel:

 • PRIN WEBSITE-UL www.cfrcalatori.ro numai în cazul abonamentelor lunare și săptămânale cu plată integrală, încărcate pe suportul tip ”Card Transport”, procurat deja de la casele de bilete.
 • PRIN APLICAȚIA pentru telefon “CFR Călători bilete online”:
 • sub formă de COD QR cu elemente dinamice generat pe telefon, în cazul abonamentelor cu plată integrală și a abonamentelor lunare pentru elevii și studenții care și-au creat profilul de elev/ student cu ID-ul aferent. Codul QR este asociat telefonului care se regenerează automat în cadrul aplicației mobile.
 • încărcate pe suportul de tip ”Card Transport”, în cazul abonamentelor cu plată integrală;

Menționăm că abonamentele cumpărate prin aplicația “CFR Călători bilete online” sub formă de COD QR dinamic  pot fi utilizate numai pe ruta și la rangul de tren pentru care au fost emise. În această etapă de dezvoltare a aplicației, este posibilă rezervarea locului de la personalul de tren, în măsura în care există locuri libere.

Reamintim că, din luna iulie, sunt disponibile la casele de bilete, abonamentele lunare, săptămânale și flexi și în format digital, pe suport tip card – “Card Transport”, ce poate fi cumpărat numai de la casele de bilete, în baza unei cereri completate de călător. Încărcarea abonamentelor digitale pe un “Card Transport” se poate face:

 • La casele de bilete și automatele kiosk din gări;
 • ONLINE
 • direct de pe website-ul cfrcalatori.ro;
 • prin aplicația pentru telefon “CFR Călători bilete online” (evaluată cu 4,7 – 4,9 stele, din maximum 5). În această etapă de dezvoltare a aplicației, posesorii de abonamente încărcate pe “Card Transport” pot achiziționa rezervarea locurilor la casele de bilete.

În cazul pierderii “Cardului Transport”, călătorul poate achiziționa unul nou, pe care va fi transferat automat abonamentul.

Cererea de renunțare/restituire totală sau parțială a abonamentelor digitale achiziționate online de pe website sau prin aplicația mobilă se poate face doar din contul de utilizator. Contravaloarea abonamentelor în format digital se restituie conform reglementărilor în vigoare:

 • total sau parțial numai în contul asociat cardului bancar din care au fost achiziționate acestea, atunci când au fost cumpărate online sau prin aplicația mobilă (inclusiv cele încărcate pe suportul de tip “Card Transport”) din contul de utilizator din care au fost achiziționate;
 • la casa de bilete, atunci când acestea au fost încărcate pe suportul tip “Card Transport” la casa de bilete sau la automatele Kiosk din stații.

Abonamentele (în format digital și cele în format fizic – pe suport de tip carton termoreactiv) NU permit modificarea/preschimbarea. În cazul în care se dorește preschimbarea/modificarea datelor unui abonament, acesta va fi restituit și se va emite/ achiziționa un nou abonament conform noilor cerințe.

La verificarea legalității călătoriei în tren, abonamentele emise în format digital sunt valabile numai împreună cu un document de identitate și cu prezentarea suportului de tip “Card Transport” în original, cu excepția celor cumpărate prin aplicație, fiind necesară numai prezentarea pe telefon a codului  QR, cu elemente dinamice.

Mai multe informații pe www.cfrcalatori.ro.

Informații actualizate despre circulația trenurilor:

 • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
 • la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
 • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
 • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
 • la personalul nostru din staţii.

Despre CFR Călători:

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.