13 februarie 2024

Astăzi, 13 februarie 2024, la o trecere la nivel cu calea ferată la ieșire din stația Bălteni Olt (secția feroviară Slatina – Costești), șoferul unui autovehicul s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și a intrat în coliziune cu trenul R-E 9266 Craiova – Pitești – București Nord.

În urma impactului, mecanicul a fost rănit și i-au fost acordate îngrijiri medicale, cabina de conducere a automotorului din compunerea trenului fiind avariată.

Din primele informații de la fața locului, cei 50 de pasageri aflați în tren sunt în afara oricărui pericol, doar unul singur suferind un atact de panică. Acestei persoane i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare.

Traficul feroviar este întrerupt temporar fiind necesară intervenția organelor abilitate pentru eliberarea linei. În acest context, este posibil să apară întârzieri și la alte trenuri de călători care tranzitează zona în care circulația este temporar întreruptă. Informații privind reluarea circulației pot fi solicitate la CNCF “CFR” SA, administratorul infrastructurii feroviare.

Călătoria pasagerilor din R-E 9266 va fi asigurată în continuare cu celălalt automotor din compunerea trenului și cu un alt mecanic de automotor.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Informații despre circulația trenurilor:

  • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul nostru din staţii.