4 iulie 2023 – ora 11:15

Trenul IR 472 se află în circulație și continuă călătoria către Budapesta, urmând ca în stația Arad pasagerii să primească apă și produse preambalate.

Aceaste măsuri vin în completarea celor adoptate în timpul nopții, măsuri ce au constat printre altele în asigurarea mijloacelor de deplasare a unora dintre călători de la tren la aeroportul din Sibiu, pentru cazurile solicitate și oferirea de apă în stația Sibiu, pasagerilor aflați în tren.

Regretăm și cerem scuze călătorilor pentru întârzierea semnificativă produsă. Precizăm că natura defectării apărute la locomotiva ce remorca trenul a fost în zona de suspensie a boghiului. Implicațiile generate de această defectare a condus la necesitatea intervenției de personal tehnic specializat pentru repararea provizorie a locomotivei în vederea deplasării acesteia, în condiții de limitare strictă a vitezei, către stația Șercaia.

Reperele orare au fost următoarele:

  • ora 22:12 – înregistrarea și avizarea defecțiunii la locomotiva care remorca trenul IR 472.
  • ora 00:37 – sosirea locomotivei de ajutor în stația Șercaia, îndrumată din stația Brașov.
  • ora 01:23 – retragerea vagoanelor în stația Șercaia, din linia curentă Șercaia – Făgăraș.
  • orele 01:23- 04:20 – intervenția personalului tehnic de specialitate la locomotiva defectă, repararea provizorie și deplasarea acesteia în condiții de siguranța circulației în stația Șercaia.
  • orele 04:20 -4:33- introducerea locomotivei de ajutor la trenul IR 472 și îndrumarea acestuia din stația Șercaia către destinația finală Budapesta, în condiții de siguranță a circulației.

===================

4 iulie 2023 – ora 06:40

CFR Călători informează că în cursul acestei nopți, între stațiile Șercaia și Făgăraș s-a produs o defectare la locomotiva trenului IR 472 care circulă pe ruta București Nord – Curtici – Budapesta.
A fost necesară intervenția unei locomotive de ajutor pentru continuarea călătoriei, ceea ce a generat o întârziere semnificativă, de 380 minute la plecarea din stația Șercaia.

Călătorilor li se vor oferi apă în stația Sibiu.

Cauzele care au generat această situație vor fi stabilite de o comisie de cercetare.
CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.