CFR Călători informează că în zilele cu trafic crescut din această perioadă a sărbătorilor Pascale este pusă la dispoziția publicului călător capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilității către destinațiile dorite. De asemenea, sunt suplimentate operativ, în funcție de parcul disponibil și solicitările de trafic, trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute care conectează capitala cu orașele mari din principale regiuni ale țării.
Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la fluxul de călători prognozat, CFR Călători recomandă pasagerilor planificarea din timp a călătoriei, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie.
Pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri, recomandăm pasagerilor utilizarea tuturor trenurilor CFR Călători din graficul unei zile de circulație. Achizițiile online pot fi făcute până la ora de plecare a trenului din stație, în funcție de locurile disponibile.
Biletele în trafic intern pot fi achiziţionate cu o anticipație de până la 30 zile, utilizând următoarele canale de vânzare:
• online de pe www.cfrcalatori.ro;
• din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
• de la automatele de vânzare bilete din gări;
• de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).
Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10%; la cumpărarea biletelor de la automatele de vânzare din stații cât și online – direct de pe site sau din aplicația de pe telefon – se acordă o reducere de 5%, etc. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiază de 50% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a. Toate reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, în secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.
Înainte de urcarea în tren, recomandăm călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.
Infomații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:
• 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
• numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
• în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
• pe site-ul administratorului infrastructurii feroviare www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web Camere web / tabele informare – Compania Națională de Căi Ferate CFR SA din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
• pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
• la personalul nostru din staţii.
Tuturor pasagerilor noştri le urăm Sărbători Pascale Fericite!