31 mai 2023

CFR Călători informează că în minivacanța prilejuită de Ziua Copilului și Sărbătoarea Rusaliilor este pusă la dispoziția publicului călător capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilității către destinațiile dorite.

Astfel, pentru perioada 1 – 5 iunie 2023, au fost suplimentate cu vagoane atât trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute, cât și cele care conectează capitala cu orașele mari din principalele regiuni ale țării. De asemenea, se au în vedere și suplimentări operative și punctuale, în funcție de parcul de vagoane tehnic disponibil și dinamica fluxului de pasageri.

Totodată, pentru asigurarea circulației trenurilor în condiții optime, a fost suplimentat și personalul tehnic din depouri care, în caz de defecțiuni neprevăzute la materialul rulant să intervină pentru remedierea acestora și redarea în circulație în siguranță, în cel mai scurt timp.

Zilnic, în această perioadă, între Bucureşti şi litoral circulă 12 perechi de trenuri directe, iar legătura feroviară între Bucureşti şi Braşov este asigurată cu aproximativ 20 perechi de trenuri directe.

Pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri, recomandăm pasagerilor utilizarea tuturor trenurilor CFR Călători din graficul unei zile de circulație. Achizițiile online pot fi făcute până la ora de plecare a trenului din stație, în funcție de locurile disponibile.

În data de 2 iunie 2023 vor fi deschise doar agențiile de voiaj CFR Călători care funcționează în incinta centrelor comerciale Titan, Carrefour Colentina din București și Iulius Mall Iași conform programului de lucru al centrelor comerciale, iar restul agenţiilor vor fi închise.

 

Biletele pot fi cumpărate prin utilizarea următoarelor canale de vânzare:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery).
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Elevii pot călători gratuit conform legii, studenții beneficiază de 50% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a, iar toți pasagerii pot beneficia de reduceri importante în baza unei facilități sau prin alegerea ofertei tarifare potrivite. Toate reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, în secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

Recomandăm călătorilor să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Vor evita astfel, plata în tren a biletului cu suprataxă și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile utilizând:

  • 9521 – INFO CFR (trafic intern).
  • numerele de telefon de la gările CFR, publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • site-ul administratorului infastructurii feroviare www.cfr.ro, unde sunt funcționale și actualizate permanent camerele web https://cfr.ro/camere-web-2/ din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța, care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • şi întrebând personalul nostru din staţii.