26 octombrie 2023

În contextul lucrărilor care se desfășoară la infrastructura feroviară ungară, în perioada 27 octombrie – 17 noiembrie 2023, circulația feroviară între Budapesta – Viena va fi închisă. Drept urmare, trenurile internaționale Dacia 12348 (346)/12347 (347) și Transilvania 146/143, în tranzit prin Ungaria, vor circula numai până la stația Budapesta Keleti.

Pentru pasagerii care călătoresc spre /dinspre Viena, administraţia feroviară MAV Start va asigura servicii de transport cu autobuze între staţiile Budapesta Kelenfold – Tatabanya și retur.

În plus, la trenurile internaționale Dacia 12348 (346) / 12347 (347) se vor asigura servicii de transport și între stațiile Szolnok –Tatabánya și retur, doar dacă trenurile nu vor avea întârzieri  mai mari de două ore la sosirea în Szolnok, respectiv Tatabánya.

Pasagerii care vor călători spre / dinspre Viena cu trenurile internaționale Transilvania 143/686 și 146 /687 vor schimba trenul în Budapesta Keleti.

Precizăm că pasagerii pot continua călătoria spre Viena astfel:

– cu trenul (un tren pe oră) sau cu metroul pe relația Budapesta Keleti – Budapesta Kelenfold

– cu autobuzul pe relația Budapesta Kelenfold – Tatabanya (două autobuze pe oră)

– cu trenul pe relația Tatabanya – Viena.

Menționăm că biletul de tren nu va fi valabil la călătoria cu metroul, în cazul în care transferul între gările Budapesta Keleti și Budapesta Kelenfold se va face cu metroul.

Pasagerii sunt rugați să verifice programul de tren actualizat, înainte de călătorie.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Restituire contravaloare bilete

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (pentru distanța neefectuată). Detalii privind condițiile de restituire pot fi accesate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie și la secțiunea Trafic internațional / Informații de călătorie în trafic international.

Informații actualizate despre circulația trenurilor:

  • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon din gări publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei CNCF „CFR” SA – administratorul infrastructurii feroviare www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • de la personalul nostru din staţii.