Actualizare 9 ianuarie 2024, ora 11:30

La nivelul Regionalei feroviare Galați, pe segmentele Buzău – Ulmeni și Ulmeni – Sahăteni se înregistrează șină ruptă pe Firul 1 de circulație. Astfel, circulația se desfășoară pe Firul 2, generând întârzieri de circa 30 minute.

============

9 ianuarie 2024

Traficul feroviar de călători se desfășoară în continuare conform condițiilor de iarnă. În stațiile Vârciorova și Pașcani circulația este îngreunată în zona macazelor din cauza gerului, iar pe distanța Sihlea – Râmnicu Sărat șina este ruptă și se circulă pilotat.

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri și, în funcție de evoluția fenomenelor meteo și a condițiilor de circulație, pe raza regionalelor Galați și Iași, pot interveni restricționări temporare ale circulației trenurilor pe anumite intervale de stații și în următoarele ore, traficul de pasageri fiind preluat de celelalte garnituri din graficele de circulație.

Pe raza regionalei Iași, întârzierile majore și problemele intervenite la infrastructua feroviară au perturbat turnusul garniturilor ceea ce a condus la imposibilitatea formării trenurilor din graficul de circulație. În acest context coroborat și cu problemele generate de temperaturile exterioare foarte scăzute cu efect și la nivelul materialului rulant, au condus până la acest moment la anularea circulației trenurilor:

 • Regio 5551/5550 Pașcani-Târgu Neamț și retur
 • Regio 6454/6453 Iași-Scânteia și retur
 • Regio 5471/5472 Bacău-Bicaz-Piatra Neamț
 • Regio 6502/6501 Iași-Ungheni Prut-Iași
 • Regio 5462 Piatra Neamț-Bacău și Regio 5461 circulă cuplat cu IR 1858 pe relația Piatra Neamț-Bacău

Programul de circulație în zonele afectate de vremea nefavorabilă se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

În funcție de evoluția fenomenelor atmosferice, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor.
CFR Călători este în permanent contact cu managerul infrastructurii feroviare – CFR SA pentru rezolvarea operativă a tuturor problemelor, astfel încât toate trenurile și călătorii să ajungă la destinație în siguranță.

Restituire contravaloare bilete

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Informații despre circulația trenurilor:

 • la 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
 • la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
 • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
 • pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
 • la personalul nostru din staţii.