actualizare 27 februarie 2023, 10:30

În prezent se înregistrează probleme și în zonele din nordul și nord-estul țării, precum și în zona Petroșani din cauza căderilor de zăpadă ceea ce a generat și generează înreruperea accidentală a traficului feroviar prin afectarea firului de contact, căderi de copaci pe firul de contact și îngreunarea circulației în zona macazelor.

Până la remedierea acestor deranjamente de către echipele de intervenție ale managerului infrastructurii, mai multe trenuri sunt afectate și vor ajunge la destinație cu întârzieri.

În funcție de evoluția fenomenelor atmosferice și de condițiile de circulație sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor.

==========
27 februarie 2023
În cursul acestei nopți, în unele  zone din vestul și nordul țării circulația feroviară s-a desfășurat cu dificultate, în condiții de iarnă, mai multe trenuri înregistrând întârzieri din cauza condițiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate și la întreruperea temporară a alimentării firelor de contact cu energie electrică.
Programul de circulație în zonele afectate de vremea nefavorabilă se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.
În funcție de evoluția fenomenelor atmosferice, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor.
CFR Călători este în permanent contact cu managerul infrastructurii feroviare, CFR SA pentru rezolvarea operativă a tuturor problemelor, astfel încât toate trenurile și călătorii să ajungă la destinație în siguranță.
Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:
• 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
• numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
• în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
• pe site-ul administratorului infrastructurii feroviare www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
• pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
• la personalul nostru din staţii.