Actualizare 10 septembrie 2018, ora 17:50

Până la reluarea circulației cu tracțiune Diesel pe segmentul Predeal – Timișu de Sus, următoarele trenuri staționează:

  • IR 346 Bucureşti Nord – Viena
  • IR  1633 Bucureşti Nord – Braşov
  • R 3010  Braşov – Bucureşti
  • IR 1746 Baia Mare – Bucureşti Nord staţionează în Brașov (acest tren are din Brașov o grupă de vagoane pentru Constanța. În București Nord se formează un tren suplimentar cu plecare la ora 20:15 pentru preluarea pasagerilor care au bilete la IR 1746/IR 1635 cu destinația Constanța).

===============

Preluare comunicat de presă CFR SA:

Copaci căzuți pe calea ferată între Predeal și Timișu de Sus, se va circula cu tracțiune Diesel
Bucureşti, 10 septembrie 2018

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că trenurile care tranzitează zona Predeal – Timișu de Sus vor circula pe acest interval de stații prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, deoarece firul de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a locomotivelor, a fost rupt de arborii prăbușiti de pe versanți direct pe liniile de cale ferată.

Această măsură temporara va fi menținută în intervalul orar în care Regionala CF Brașov acționează cu personal specializat și drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea copacilor prăbușiți de pe versanți, înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuității firului de contact și a cablului purtător, ambele rupte și efectuarea reglajelor la catenară pe o distanță de aproximativ 1 km.

Trenurile de călători 15532 – tren privat Regiotrans, IR 346/1 CFR Călători, 16365 – tren privat TFC, IR 1633 și R 3010 CFR Călători au fost oprite în gările Timișu de Sus și Predeal, stații în care se va realiza cuplarea la tracțiunea Diesel.

Menționăm faptul că personalul feroviar va acționa într-o primă fază cu drezina pantograf pentru a se asigura gabarit pe un fir cu tracțiune Diesel și apoi va interveni pentru remedierile finale, necesare redeschiderii circulației în condiții normale, cu locomotive electrice. Tracțiunea Diesel va fi realizată cu două locomotive ale operatorului național CFR Călători.