actualizare 11 septembrie 2018,  ora 11:15/ preluare comunicat de presa CFR SA

Intervalul de staţii Predeal – Timişu de Sus redeschis circulaţiei pe firul II

Bucureşti, 11 septembrie 2018

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că traficul feroviar pe secţia Predeal – Timişu de Sus s-a reluat la ora 10.44, pe firul II în condiţii normale, iar reînscrierea în circulație a trenurilor, care au staţionat temporar în gările de pe traseu, se va face în funcție de rangul trenurilor.

Vă reamintim faptul că, personalul feroviar a acţionat pentru remedierea deranjamentelor în zona Predeal-Timişu de Sus, zonă feroviară afectată în a doua parte a zilei de 10 septembrie de căderile de copaci, atât în cursul zilei de ieri pentru a asigura continuitate în circulaţie cu tracţiune Diesel, lucrările fiind continuate şi în timpul nopţii, iar în prima parte a acestei zile s-a intervenit pentru restabilirea firului de contact, a cablului purtător și efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanţă.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au avut principal scop rularea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

=============

actualizare 11 septembrie 2018 / preluare comunicat de presa CFR SA

Intervalul de staţii Predeal – Timişu de Sus închis temporar pentru finalizarea lucrărilor de remediere la firul de contact

Bucureşti, 11 septembrie 2018

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că personalul feroviar intervine la această oră pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la linia de contact pe intervalul de staţii Predeal – Timișu de Sus, zonă afectată în a doua parte a zilei de luni, 10 septembrie 2018, de prăbuşirea arborilor de pe versanţi, care au rupt firul de contact şi cablul purtător pe întreaga distanţă.

Trenurile de călători care asigură legătura pe relaţia Bucureşti – Braşov staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov în intervalul orar necesar finalizării lucrărilor de intervenţie în zona Predeal – Timişu de Sus, care s-au desfăşurat şi în cursul nopţii. Această măsură este necesară pentru a permite accesul a 3 drezine pantograf care acţionează pentru restabilirea continuității firului de contact, a cablului purtător și efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanțăafectată de căderile de copaci, astfel încât traficul feroviar să se reia în condiţii normale, cu tracţiune electrică.

La această oră, trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staţionează în gările Timişu de sus şi Braşov, urmând a fi reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de traffic.

Compania  Naţională  de  Căi  Ferate  CFR  S.A. cere  scuze  pentru  disconfortul  creat  şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau telefonic la numărul 021/9521.