14 decembrie 2023

În cursul acestei seri – 14 decembrie 2023, între stațiile de cale ferată Leordina – Vișeul de Jos s-a produs o defectare tehnică cu degajare de fum la locomotiva trenului R 4116 Sighetu Marmației – Beclean pe Someș (ramura de la trenul IR 1642 Satu Mare – Dej Călători – Beclean pe Someș – București Nord).
Mecanicul trenului a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a avizat serviciul 112 și a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenție. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost puse în pericol.
Trenul R 4116 își va relua circulația, în condiții de siguranță, cu o locomotivă de ajutor sosită din stația Valea Vișeului. Trenul va fi îndrumat până la stația Beclean poe Someș și de aici va fi atașat la alte trenuri aflate în circulație până la stația București Nord.
Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare.
CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Informații despre circulația trenurilor:
-la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
-la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
-în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
-pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
-pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
-la personalul nostru din staţii.