22 decembrie 2023 – actualizare informare 12:15

Începând cu ora 12:00, traficul feroviar în zona Zăvestreni-Vadu Lat a fost redeschis în condiții de siguranță, iar trenurile de călători sunt reînscrise în circulație.

========

22 decembrie 2023 – actualizare informare 10:45

CFR Călători ține legătura cu CFR SA și cu autoritățile care cercetează accidentul pentru comunicarea modului și a condițiilor în care se va relua circulația în zona Zăvestreni-Vadu Lat.

Automotoarele îndrumate din stația București Nord au preluat călătorii de la garnitura R 9304 din stația Zăvestreni și se îndreaptă spre capitală.  De asemenea, acestea au preluat și călătorii din trenul IR 72 staționat în Vadu Lat, care au dorit să își continue călătoria spre Craiova.

Au fost asigurate apă și produse preambalate.

CFR Călători va acționa în continuare în funcție de măsurile dispuse de către CFR SA.

========

22 decembrie 2023

În cursul acestei dimineți, 22 decembrie 2023, la ieșire din stația Zăvestreni, în zona macazului,  s-a produs deraierea de o osie a locomotivei trenului R 9304 Roșiori Nord – București Basarab.

Călătorii sunt în afara oricărui pericol și vor fi preluați până la destinații cu automotoare îndrumate din stația București de către CFR Călători.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților care anchetează cauzele producerii acestui accident conform reglementărilor în vigoare, precum și echipa de intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului.

Circulația celorlalte trenuri este temporar întreruptă în zona afectată și se va desfășura, în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru problemele întâmpinate.