Bucureşti,  23 decembrie 2018

 

UPDATE ora 10:30

La ora 10:05 călătorii trenului IR 1821 Bucureşti Nord  – Arad au fost transbordați în vagoanele rămase pe linie și își continuă călătoria spre  Arad.

————

CFR  Călători informează că în jurul  orei  07.15, ultimele trei vagoane  aflate în compunerea  trenului  IR 1821 Bucureşti Nord  – Arad au deraiat între stațiile Petroșani -Subcetate.

O locomotivă Diesel va prelua garnitura de tren, iar pasagerii își vor continua călătoria spre  destinația finală.

La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

În cele trei vagoane deraiate se aflau aproximativ 60 de pasageri, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători.  O persoană care stătea în ușa trenului a fost rănită, fiind preluată de un echipaj al Ambulanței.

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Tarife în țară.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru incident şi le mulţumeşte  pentru înţelegere.

Rugăm pasagerii ca înainte de călătorie, să solicite informaţii despre modificările produse în traficul feroviar la numărul de telefon 021/9521, să se adreseze personalului nostru din stații sau să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcălători.ro.

Vom reveni cu updateuri în următoarele ore.