actualizare 1 noiembrie 2023, ora 16:00

Având în vedere întârzierea trenului IR 12734 din cauza deranjamentului la infrastructura feroviară, CFR Călători pune la dispoziția călătorilor un tren suplimentar pe ruta Brașov – București Nord, în locul  trenului IR 12734, cu plecare din Brașov la ora programată, respectiv 17:02.

=======

1 noiembrie 2023

Urmare a avizării administratorului de infrastructură – CFR SA, cu privire la producerea unor deranjamente la infrastructura feroviară (lipsă tensiune şi lipsă gabarit), circulația trenurilor pe relaţia Mediaş – Copşa Mică este întreruptă. În prezent, sunt afectate următoarele trenuri CFR Călători:

  • IR 12735 București Nord – Cluj Napoca
  • IR 12734 Cluj Napoca – București Nord

Echipele de intervenție se află la fața locului pentru restabilirea circulației.

În momentul avizării, după producerea deranjamentului, CFR Călători a pus la dispoziția administratorului de infrastructură -CFR SA, locomotivă diesel pentru remorcarea trenurilor.

Din această cauză ar putea fi  afectată și circulația altor trenuri CFR Călători, înregistrându-se întârzieri.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Circulația în zona afectată, se desfășoară, în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Detalii despre aspecte referitoare la intervențiile ce au loc ca urmare a întreruperii circulației (cauze, timp de remediere și reluarea acesteia) pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Intern.

 

Informații actualizate despre circulația trenurilor:

  • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon din gări publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • de la personalul nostru din staţii.
  • pe site-ul companiei CNCF „CFR” SA – administratorul infrastructurii feroviare www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.