actualizare 15 noiembrie 2022

Emiterea legitimaţiilor de călătorie la trenurile cu regim de rezervare a locurilor pentru mersul de tren 2022/2023 şi pentru data
de 10.12.2022, se va putea face începând cu data de 01 decembrie 2022, perioada de emitere cu anticipaţie fiind diminuată cu 20 zile.

După data de 1 decembrie 2022, legitimațiile de călătorie pot fi cumpărate cu o anticipație de 30 de zile.

=======

11 noiembrie 2022

CFR Călători informează că pentru punerea în aplicare a Noului Plan de Mers de Tren 2022/2023, în perioada 11 –  20 noiembrie 2022, perioada de vânzare cu anticipație a legitimaţiilor de călătorie va putea fi redusă de la 30 de zile până la 20 de zile.
Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile utilizând:
* 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
* numerele de telefon de la gările CFR publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
* aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
* pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Cluj Napoca, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
* pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
* aplicaţia mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”.
* întrebând personalul nostru din staţii.
Despre CFR Călători:
Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.