7 martie 2021

Politica CFR Călători de deschidere către dorințele și nevoile de mobilitate ale călătorilor săi, dă rezultate. Pentru a răspunde solicitărilor clienților, începând cu data de 08 martie 2021, trenurile de viteză care respectă standardul InterCity, Ștefan cel Mare ExpresIR 1755 şi IR 1750 care circulă pe ruta București Nord – Suceava și retur cu grupe de vagoane la/de la Iași, vor avea oprire și în stația Focşani, astfel:

  • IR 1755 Bucureşti Nord (plecare 17 :22) – Focșani (sosire 20:02 / plecare 20:03) – Suceava (sosire 23:01)
  • IR 1750 Suceava  (plecare 05:40) – Focşani (sosire 08:34/ plecare 08.35) – Bucureşti Nord (sosire 11:19)

De asemenea, pentru conectarea rapidă a orașelor mari, trenul “Ștefan cel Mare Expres” mai are opriri și în stațiile Ploiești Sud, Buzău, Bacău, Pașcani și oferă servicii superioare, similare trenurilor InterCity, de confort sporit și cu durate de parcurs reduse, de 5 ore și 35 de minute pentru Suceava și aproximativ 6 ore pentru Iași.

Tot în zona Moldovei, din luna februarie, odată cu creșterea cererii de transport, am adaptat și compunerea trenurilor pe ruta Suceava – Putna și retur la nevoile călătorilor, în condiții de confort și regularitate crescute, prin reintroducerea unui automotor Desiro care a efectuat între timp revizia tehnică periodică și lucrări pentru îmbunătățirea aspectului și dotărilor interioare.

Vă reamintim că:

  • Începând de astăzi, 7 martie 2021, și în fiecare zi de duminică, excursiile la munte pot fi prelungite pentru că avem un tren nou cu care să revenițiduminica la București, de pe Valea Prahovei. Trenul InterRegio 1730 pleacă din Brașov la ora 17:55 și ajunge în stația București Nord la ora 20:32. În plus, trenul are în compunere și un vagon pentru biciclete, pe lângă  vagoane moderne și confortabile.
  • Din8 martie 2021, oferim mai multe opțiuni pentru deplasarea de la Constanța la București în intervalul orar de dimineață. Am introdus un tren nou care circulă de luni până vineri – InterRegio 1684 cu plecare din Constanța la ora 07:00 și sosire în stația București Nord la ora 09:17. Programul acestui tren se pliază perfect pe nevoile de transport ale celor care au treabă de o zi în capitală și asigură totodată și conexiuni cu secțiile secundare dinspre/spre Călărași și Slobozia, din stația Ciulnița.
  • Din 1 aprilie 2021, încă 34 de trenuri InterRegio din toată țara vor deveni trenuri Regio-Expres- noul tip de tren intrat în oferta CFR Călători – gândit să rezolve nevoile specifice de transport ale unei categorii largi de călători. Regio-Expres are un tarif scăzut, la nivelul trenurilor Regio, însă beneficiază de viteza și confortul trenurilor InterRegio, precum și de rezervare pentru loc.
  • Din luna februarie, un pachet de 24 de trenuri IR circulă deja ca Regio-Expres. Important de menționat este faptul că toate trenurile InterRegiode pe ruta Titu – Târgoviște și retur sunt acum  Regio-Expres, serviciile de transport pe această relație fiind asigurate doar cu trenuri Regio și Regio-Expres, pentru creşterea accesibilității la călătoria cu trenul.
  • Pentru a facilita deplasările călătorilor noștri, mare parte dintre trenurile cu plecare din București care au înregistrat creșteri ale cererii de transport spre Pitești și respectiv București – Pitești – Craiova și retur, sunt formate din locomotivă și vagoane, iar altele circulă deja în regim de tren Regio-Expres. Desigur, și aceste trenuri Regio-Expres au duratele de parcurs mai scurte, mai puține opriri și confort sporit de InterRegio.

Călătoriți rapid și în siguranță cu CFR Călători! Alegeți trenurile CFR Călători, partenerul tău de drum!

***

Biletele pot fi achiziționate utilizând următoarele canale:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor  – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.