Actualizare informare 9 ianuarie 2022

Începând cu ora 14:55 s-a reluat circulația trenurilor cu tracțiune electrică pe segmentul feroviar Poiana Ilvei – Ilva Mică și se circulă cu restricții de viteză pe segmentele Ilva Mică – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna, ceea ce generează întârzieri în circulația trenurilor de călători.

În acest context, sunt posibile și alte întârzieri indirecte în circulație, iar personalul de tren din aceste garnituri oferă asistență călătorilor pentru realizarea legăturilor cu alte trenuri.

=====

Actualizare 09 ianuarie 2022, ora 11:15

Ca urmare a întreruperii temporare a traficului pe segmentul feroviar Vatra Dornei – Năsăud din cauza căderilor de copaci pe firul de contact și linie, se va asigura pe distanța Vatra Dornei – Năsăud și retur transbordarea călătorilor cu mijloace auto la trenurile IR 1833 Iași – Timișoara Nord și IR 1832 Cluj Napoca – Galați.

======

9 ianuarie 2022

În cursul acestei dimineți, 9 ianuarie 2022, din cauza condițiilor meteo nefavorabile au fost căderi de copaci pe liniile de cale ferată generând întreruperea temporară a alimentării cu energie electrică sau a circulației pe segmentele feroviare Leșu Ilvei – Ilva Mică și Poarta – Slatina Timiș afectate de avertizarea meteo cod galben, ceea ce a condus la întârzieri în mersul unor trenuri care tranzitează aceste zone.

În zonele unde este necesar, CFR Călători pune operativ la dispoziția CFR SA locomotive Diesel pentru deblocarea circulației.

CFR Călători ține permanent legătura cu CFR SA, managerul infrastructurii, care realizează dirijarea circulației și cu echipele din trenurile afectate oferind asistență călătorilor. Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi modificări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, şi la telefon 021/9521.

Restituire contravaloare bilete

Pasagerii care au bilete și doresc să renunțe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei.