1 decembrie 2021

CFR Călători informează că în cursul nopții de 30 noiembrie/1 decembrie 2021 datorită timpului nefavorabil s-au produs căderi de arbori care au generat deranjamente ale infrastructurii de alimentare cu energie electrica feroviara între stațiile Bicsadu Oltului – Băile Tuşnad. În această situație au fost generate întârzieri în circulația trenurilor care au tranzitat zona afectată.

Trenurile CFR Călători care au circulat pe segmentul afectat s-au repus în mişcare începând cu ora 6:21, ca urmare a redeschiderii circulaţiei feroviare. Circulaţia trenurilor se realizeză prin tractarea cu locomotive diesel asigurate de CFR Călători.

Trenurile afectate în noaptea de 30 noiembrie/ 1 decembrie 2021 până la ora 6:21 ca urmare în intreruperi în alimentarea cu energie electrica la rețeaua de tracțiune a trenurilor:

*   IRN 1641 cu o întârziere de aproximativ 360 minute
*   IRN 1642 cu o întârziere de aproximativ 300 minute
*   R 4502 cu o întârziere de aproximativ 200 minute
*   R 4501 cu o întârziere de aproximativ 160 minute

Până la normalizarea circulației există posibilitatea să se înregistreze şi alte intarzieri in circulația trenurilor, motiv pentru care rugăm să contactați INFO CFR 0219521 pentru mai multe informații.

Ne cerem scuze călătorilor pentru întârziere şi pentru disconfortul întâmpinat.
CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.
Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:

*   0219521 – INFO CFR (trafic intern).
*   numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe cfrcalatori.ro<http://www.cfrcalatori.ro/>la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
*   dacă trenul se află în circulație, în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
*   pe site-ul companiei cfr.ro<http://www.cfr.ro/>sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
*   pe site-ul pe cfrcalatori.ro<http://www.cfrcalatori.ro/>, la Mers tren trafic intern<https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries>.
*   la personalul nostru din staţii.
RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro<http://www.cfrcalatori.ro/>, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie<https://www.cfrcalatori.ro/renuntarea-la-calatorie-restituiri/>.
Prioritatea CFR Călători este ca transportul pasagerilor să se desfășoare conform procedurilor specifice privind siguranţa circulației.
Purtarea măștii de protecție bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei.