CFR Călători informează că din cauza condițiilor meteo nefavorabile înregistrate în cursul serii de 05.06.2021 si al noptii de 05/06 august 2021:

– între stațiile Vatra Dornei – Năsăud și Măgura Ilvei – Ilva Mică, s-au produs deranjamente ale infrastructurii feroviare şi în intreruperi în alimentarea cu energie electrica la rețeaua de tracțiune a trenurilor. Acest fapt a generat întârzieri în circulația trenurilor care au tranzitat zona afectată, la unele trenuri fiind necesară chiar transbordarea călătorilor cu mijloace auto. Trenurile CFR Călători care tranzitează Suceava – Ilva Mică şi retur şi –au reluat circulaţia începând cu ora 06.30, ca urmare a redeschiderii circulaţiei feroviare.

– pe secția de circulație Craiova – Petroșani, s-au produs produs deranjamente în alimentarea cu energie electrica la rețeaua de tracțiune a trenurilor de calatori, existand intarzieri ale trenurilor de calatori. Deranjamentele au fost remediate inca din cursul noptii de 05.06.2021.

Astăzi, 06 august a.c., sunt posibile întârzieri pentru trenurile care au tranzitat zonele ce au fost afectate, dar și a altor trenuri de pe relații adiacente, generate de necesitatea preluarii călătorilor de la trenurilor întârziate.

Personalul de tren este instruit să ofere informații călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate, fiind în permanent contact cu pasagerii din tren și comunică dispeceratului central necesități de asigurare a legăturilor pentru alte trenuri în stațiile de pe traseu.

Ne cerem scuze călătorilor pentru întârziere şi pentru disconfortul întâmpinat.

CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:

RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Prioritatea CFR Călători este ca transportul pasagerilor să se desfășoare conform procedurilor specifice privind siguranţa circulației.

Purtarea măștii de protecție bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei.