02 octombrie

 

Update, ora 10.00

 

Trenurile afectate de  deranjamente ale infrastructurii de alimentare cu  energie electrica a rețelei de tracțiune a trenurilor între stațiile Branișca – Ilia circulă în următoarle condiții:

Tren IR 472 București Nord – Budapest Keleti –întârziere de 358 de minute

Tren IR 473 Budapest Keleti – București Nord – întârziere de de 266 de minute

Tren IR 347 Viena – Bucurețti Nord –  întârziere de de 94 de minute

Tren IR 1765 Iași – Timișoara Nord –  întârziere de de 246 de minute

Tren IR 1837 Iași – Timișoara Nord – așteaptă locomotivă diesel în stația Branișca

Tren R 2042 Săvârșin – Simeria – așteaptă locomotivă diesel în stația Ilia

Tren R 13031 Simeria – Arad – așteaptă locomotivă diesel în stația Deva

Tren R 13044 Curtici – Simeria – circulă pe distanța Curtici – Zam.

Tren R 2043 Simeria – Arad circulă pe distanța Zam – Simeria

 

Trenurile pe distanța Branișca – Ilia sunt dublate cu locomotivă Diesel.

——–

CFR Călători informează că în cursul noptii de 01/02 octombrie 2021 din din cauza unor deranjamente ale infrastructurii de alimentare cu  energie electrica a rețelei de tracțiune a trenurilor între stațiile Branișca – Ilia, au fost generate întârzieri în circulația trenurilor care au tranzitat zona afectată. Trenurile CFR Călători care tranzitează segmentul afectat şi –au reluat circulaţia începând cu ora 07.00, ca urmare a redeschiderii circulaţiei feroviare.
Circulaţia trenurilor se realizeză prin tractarea cu locomotive diesel asigurate de CFR Călători. Până la normalizarea circulației există posibilitatea să se înregistreze şi alte intarzieri in circulația trenurilor, motiv pentru care rugăm să contactați INFO CFR 0219521 pentru mai multe informații.
Trenurile afectate în noaptea de 01/02 octombrie 2021 până la ora 07.00, ca urmare în intreruperi în alimentarea cu energie electrica la rețeaua de tracțiune a trenurilor:

*   IR 472 cu o întârziere de aproximativ 300 minute
*   IR 473 cu o întârziere de aproximativ 200 minute
*   IR 1765 cu o întârziere de aproximativ 200 minute
*   IR 347 cu o întârziere de aproximativ 100 minute
*   R 2042 cu o întârziere de aproximativ 200 minute
Tot pe magistrala 900 din cauza unor deranjamente în sistemul de alimentare cu energie electrica  de la rețeaua de tracțiune a trenurilor între stațiile Atârnați – Roșiori Nord, ternul R 9307 a acumulat o întârziere de aproximativ 150 minute. Călătorii trenului R9307 au fost preluați de trnul IR 78.
Astăzi, 02 octombrie a.c., sunt posibile întârzieri pentru trenurile care tranziteaza zonele ce au fost afectate, dar și pentru alte trenuri de pe relații adiacente, generate de necesitatea preluarii călătorilor de la trenurilor întârziate.
Personalul de tren este instruit să ofere informații călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate, fiind în permanent contact cu pasagerii din tren și comunică dispeceratului central necesități de asigurare a legăturilor pentru alte trenuri în stațiile de pe traseu.
Ne cerem scuze călătorilor pentru întârziere şi pentru disconfortul întâmpinat.
CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.
Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:

*   0219521 – INFO CFR (trafic intern).
*   numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe cfrcalatori.ro<http://www.cfrcalatori.ro/>la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
*   dacă trenul se află în circulație, în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
*   pe site-ul companiei cfr.ro<http://www.cfr.ro/>sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
*   pe site-ul pe cfrcalatori.ro<http://www.cfrcalatori.ro/>, la Mers tren trafic intern<https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries>.
*   la personalul nostru din staţii.
RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro<http://www.cfrcalatori.ro/>, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie<https://www.cfrcalatori.ro/renuntarea-la-calatorie-restituiri/>.
Prioritatea CFR Călători este ca transportul pasagerilor să se desfășoare conform procedurilor specifice privind siguranţa circulației.
Purtarea măștii de protecție bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei.