4 iulie 2022

Pentru preluarea traficului feroviar de călători estimat cu prilejul Festivalului Electric Castle care se desfășoară în apropiere de Cluj, în perioada 13-17 iulie 2022, mai multe trenuri ale CFR Călători, suplimentar față de trenurile care au deja oprire, vor avea programată o oprire la BONȚIDA.

Un bilet de tren pentru un adult de la București Nord la Bonțida cu tren dierct InterRegio, clasa a 2-a, este 121 lei. Pe distanța Cluj Napoca – Bonțida, un bilet pentru un adult la clasa a 2-a este de 5,50 lei la tren Regio și de 16 lei la tren InterRegio.

Exemplele de tarife la trenurile InterRegio prezentate mai sus, includ și tariful de rezervare a locului, care este in valoare de 5 lei/loc.

La aceste tarife se aplică reduceri precum: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (de pe site sau aplicația descărcabilă) și de la automatele de vânzări bilete aflate în gările mari; 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație de peste 10 zile. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

Modalități de cumpărare bilete de tren:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro, cu 5% reducere din tariful de transport;
  • din aplicaţia mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”, cu 5% reducere din tariful de transport;
  • de la automatele de vânzare bilete din gările mari, cu 5% reducere din tariful de transport;
  • direct de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

**

Comuna Bonțida, aflată la 30 km distanță de Cluj și la 17 km de Gherla, este străbătută de magistrala feroviară 401 care asigură legătura între Cluj Napoca și nodul feroviar Dej Călători, comuna fiind deservită de haltele CFR Bonțida și Răscruci.

Festivalul Electric Castle se desfășoară în perioada 13-17 iulie 2022 și este primul festival din România care a mutat muzica electronică și concertele live pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel, desfășurându-se în incinta Castelului Banffy din Bonțida.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.