21 martie 2018

CFR Călători informează că vor interveni modificări în circulaţia unor trenuri pentru efectuarea de lucrări la infrastructura feroviară, astfel:

– urmare lucrărilor care au loc între staţiile Balota – Valea Alba, în perioada 26 – 31 martie 2018

  • Trenurile IR 1591 şi IR 1590 Bucureşti Nord – Prunișor – Drobeta Turnu Severin şi retur vor fi anulate pe ruta Prunișor – Drobeta Turnu Severin şi retur, şi vor circula pe ruta Bucureşti Nord – Prunisor şi retur, conform graficului de circulație. Între staţiile Prunișor – Drobeta Turnu Severin şi retur va fi asigurat transportul călătorilor cu mijloace auto la/de la trenurile IR 1591 şi 1590.
  • Trenurile R 9505 şi R 9508 Craiova – Prunișor – Orşova şi retur vor fi anulate pe ruta Prunișor – Orşova şi retur, şi vor circula pe ruta Craiova – Prunișor şi retur, conform graficului de circulație. Între staţiile Orsova şi Prunișor va fi asigurat transportul călătorilor cu mijloace auto la/de la trenurile R 9505 şi R 9508.

– urmare lucrărilor care au loc între staţiile Şag – Valea Viilor, în perioada 16 aprilie – 25 mai 2018, fără zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale

  • trenul IR 1531  Cluj Napoca – Oradea – Arad – Timişoara Nord va circula ca tren IR 12531 şi  cu orar modificat pe ruta Cluj Napoca (pl.05.45) – Oradea – Arad – Radna – Timişoara Nord (sos. 13.26).

Regretăm eventualele neplăceri cu care se pot confrunta pasagerii. Le mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că lucrările sunt necesare unei infrastructuri feroviare mai bune.

Alte modificări

În contextul adaptării serviciilor de transport CFR Călători, începând cu data 1 martie 2018,  la cererea pieţei, următoarele trenuri vor avea circulația modificată, traficul aferent fiind preluat de restul trenurilor din graficele de circulație.

începând cu data de 30 martie 2018

  • trenul IR 1736 Cluj Napoca – Râmnicu Vâlcea va circula numai în zilele de vineri, sâmbătă si duminică.

începând cu data de 31 martie 2018

  • trenul IR 1737 Râmnicu Vâlcea – Cluj Napoca va circula numai în zilele de sâmbătă, duminică şi luni.

începând cu data de 01 aprilie 2018

  • trenul IR 1635 Braşov – Constanţa va fi anulat pe ruta Braşov-Bucureşti Nord şi va circula  pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa.
  • trenul IR 1746 Baia Mare – Bucureşti Nord va circula pe trasă modificată pe ruta Braşov-Bucureşti Nord. Trenul va avea în compunere grupă de vagoane pentru Constanţa.

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 sau să se adreseze personalului nostru din stații.

 

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.