05 martie 2024

Pentru călătoria cu trenurile CFR Călători pe relații de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur, suplimentar celorlalte modalități existente de cumpărare a biletelor, precum:

 • casele de bilete din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă;
 • online, fie direct de pe www.cfrcalatori.ro, fie din aplicațiile mobile „CFR Călători bilete online” și  „24pay”;
 • automatele de vânzare bilete din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă;
 • validatoarele contactless din tren ce permit atât validarea titlurilor metropolitane integrate cât și plata biletului cu card bancar contactless sau alt dispozitiv înrolat cu cardul bancar contactless (fără a se emite chitanță, verificarea realizându-se prin apropierea cardului de validator), imediat după urcarea în tren;
 • orice casă de bilete cu emitere electronică din stațiile CFR Călători, agențiile de voiaj CFR Călători;
 • de la personalul de tren, cu condiția solicitării biletului imediat după urcarea în tren din punctele PO Parc Mogoșoaia și PO Patinoar unde nu sunt case de bilete/automate de vânzare bilete sau în cazul nefuncționării validatoarelor;

călătorii au posibilitatea de a cumpăra titluri de călătorie electronice prin SMS, înainte de urcarea în tren, simplu și rapid, prin transmiterea unui SMS la numărul 7458.

Pentru achiziționarea unei călătorii, se va transmite prin SMS la numărul 7458 litera:

B – pentru un bilet spre stația București Nord

O – pentru un bilet spre stația Aeroport Henri Coandă

Tariful unui bilet, în orice direcție, este de 1,20 euro + TVA*.

Pentru abonații de telefonie mobilă, tariful este exprimat în RON și poate fi găsit pe factura de servicii emisă de către operatorii de telefonie mobilă. Pentru cartelele reîncărcabile valoarea fără TVA a tarifului este scăzută din creditul disponibil.

* Se adaugă și costul SMS-ului trimis la 7458: 0,05 Euro + TVA în Orange și Telekom, gratuit în Vodafone și Digi.

Prin transmiterea unui SMS se poate cumpăra titlul de călătorie pentru o singură persoană, (bilet întreg). În urma transmiterii SMS-ului, călătorul va primi un mesaj SMS cu un link, la accesarea căruia se va deschide codul QR pentru verificare.

La verificarea titlurilor de călătorie de către personalul feroviar, este obligatorie prezentarea mesajului SMS cu codul QR în vederea verificării titlului de călătorie SMS, a perioadei de valabilitate și a statusului (valabil sau expirat).

Recomandăm tuturor pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei, să se asigure că au bilet valid corespunzător rangului de tren și zonei kilometrice pentru evitarea taxării suplimentare în tren conform reglementărilor în vigoare.

Informații despre circulația trenurilor:

 • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
 • la numerele de telefon din stațiile CFR publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
 • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), se introduce numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Se obțin informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
 • pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
 • de la personalul nostru din staţii.

Despre CFR Călători:

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.