1 iulie 2021

În cursul nopții de 30 iunie/1 iulie 2021, pe magistralele 900, 200, 400, 500 și secțiile secundare s-au produs mai multe deranjamente la sistemul de alimentare cu energie electrică ca urmare a vremii nefavorabile care a generat căderi de vegetație, ducând astfel la perturbări ale traficului feroviar.

Pentru remedierea deranjamentelor și realizarea intervențiilor de către CFR SA, multe trenuri au fost oprite temporar, în stațiile de pe traseu. Acestea și-au reluat circulația în condiții de siguranță după finalizarea intervențiilor.

Astfel, o parte dintre trenurile care au circulat pe zonele afectate au întregistrat întârzieri între 60 și 300 de minute. Până la normalizarea traficului, trenurile întârziate pot genera întârzieri și pentru alte trenuri aflate în circulație.

Personalul de tren este instruit să ofere informații călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate, fiind în permanent contact cu pasagerii din tren și comunică dispeceratului central necesități de asigurare a legăturilor pentru alte trenuri în stațiile de pe traseu.

CFR Călători cere scuze călătorilor pentru neplăcerile create şi îi asigurăm că angajaţii feroviari acţionează operativ pentru desfăşurarea circulaţiei în condiţii de deplină siguranţă.

========

Info utile

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Restituire contravaloare bilete

Pasagerii care și-au cumpărat bilete/abonamente şi nu pot să efectueze călătoria în situații de forță majoră, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.