4 martie 2022

 

 

Referitor la postarea din social media a unui Domn Deputat din Parlamentul României cu privire la refuzul casierei de a elibera bilete gratuite  unor persoane refugiate din Ucraina, CFR Călători face următoarele precizări:

CFR Călători a restituit Domnului Deputat suma de 384,33 lei, reprezentând călătoria pe parcursul CFR, având în vedere că acest mod este cel aferent acordării gratuității și cel mai probabil  este și motivul care a generat această situație nedorită.

O verificare a biletelor de călătorie la casa de bilete, la primirea acestora, ar fi condus la evitarea acestei situații si transmiterea ei spre zona politică. Menționăm că la casele de bilete sunt afișate informații cu privire la necesitatea verificării datelor înscrise pe biletele de călătorie.

Încă de la momentul în care au sosit pe teritoriul României primii refugiați, CFR Călători s-a organizat astfel încât să poată răspunde cât mai bine situației create prin acest exod.

Chiar și în condițiile legale în ceea ce privește transportul pe calea ferată, CFR Călători a înțeles situația deosebită care nu comporta amânare și a dispus măsuri în consecință pentru preluarea la transport a acestor grupuri de refugiați.

CFR Călători are convingerea că nu există niciun refugiat care să nu fi avut acces la trenurile CFR Călători sau a cărui călătorie să fie întreruptă/ condiționată de documentele de transport prezentate.

De asemenea, au fost făcute demersuri pentru crearea unui cadru de reglementări care să îmbunătățească modul de acces la transport și să reducă la maximum posibil aspectele de ordin biroctratic, dar în același timp să asigure conformitatea cerințelor Regulamentului de transport.

Facem mențiunea că CFR Călători nu poate dispune modalitatea de tarifare cu atât mai mult pentru trenurile care exced ca circulație teritoriul național.