20 iulie 2022

Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la incendiul care s-a produs la trenul R 6811, în data de 19 iulie 2022, pentru o corectă informare, CFR Călători face următoarele precizări: 

În data de 19 iulie 2022, în apropierea localităţii Tămăşeu, s-a produs defectarea locomotivei trenului R 6811 care circulă pe ruta Oradea – Valea lui Mihai, dezvoltându-se un început de incendiu. În conformitate cu procedurile în vigoare a fost avizat serviciul 112. Echipajele de intervenție sosite la fața locului au intervenit pentru stingerea incendiului.

Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost puse în pericol. Călătorii care se aflau în tren (aproximativ 100 de persoane) au coborât şi au fost preluaţi de garnitura trenului IR 1533.

În urma incidentului, mecanicul trenului R 6811 a fost internat în spital. Starea salariatului nostru este bună, fiind încă menţinut sub supraveghere medicală pentru prevenirea oricăror posibile infecţii.

Din primele verificări efectuate la nivelul CFR Călători, o cauză de natură electrică este puțin probabilă ca generatoare a incendiului, concluziile finale urmând a fi furnizate după terminarea cercetărilor de către organismul legal de cercetare – Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere.