20 iulie 2022

În contextul ultimelor prognoze de caniculă şi disconfort termic accentuat emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Călători suplimentează la capacitate maximă tehnic disponibilă componența garniturilor de tren.

Precizăm că întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs.
Pentru menținerea în funcțiune a instalațiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanță climă în reviziile de vagoane care formează garniturile de tren precum și însoțirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situații de caniculă.

În condițiile utilizării întregului parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și în vederea adaptării cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.

Biletele sunt vândute în limita locurilor disponibile din tren şi nu se emit bilete fără loc rezervat la trenurile cu regim de rezervare. Achiziţia legitimaţiilor de călătorie se poate face utilizând următoarele canale:
• Online de pe www.cfrcalatori.ro;
• De la automatele de vânzare bilete din gări;
• Din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”;
• Direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR Călători;
• De la distribuitori autorizați (agenții de turism).

În stațiile mari, cu trafic crescut de pasageri, vor fi efectuate controale la urcarea în trenurile CFR Călători. În acest sens, este bine ca pasagerii să aibă pregătite legitimațiile de călătorie pentru optimizarea urcării.

Despre CFR Călători:
Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.