11 mai 2023

 

Referitor la ştirile apărute în mass media privind amenzile aplicate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) ca urmare a acţiunilor de control a ANPC efectuate, CFR Călători face următoarele precizări:

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Vaslui a efectuat o acțiune de control în stația Bârlad în data de 03 aprilie 2023, la trenurile Regio 6402/6401 formate din automotorul Desiro, la care s-au constatat următoarele neconformități: geamuri fisurate în proporție de 30%, 2 cotiere defecte – parte metalică neacoperită (lipsă tapițerie) din vina călătorilor, 4 banchete cu tapițeria ruptă (tăiate de către călători), 2 banchete cu gume de mestecat ( din vina călătorilor); hârtie și gume în grătarele de la instalația de căldură ( din vina călătorilor).

Neconformitățile constatate au fost remediate în cadrul Reviziei de Vagoane Iași prin înlocuirea tapițeriei scaunelor cu gume si tapițerie tăiată, retapițarea cotierelor și curățarea grilelor instalației de încălzire. Pentru geamurile fisurate a fost avizată Poliția Transporturi Feroviare pentru depistarea răufăcătorilor care au produs aceste fisuri prin aruncarea cu pietre din exterior.

Din data de 03 aprilie 2023 până în prezent, ANPC nu a mai efectuat alte controale la trenurile CFR Călători în stația Bârlad.

CFR Călători face eforturi să îmbunătățească condițiile de călătorie și să ridice standardele serviciilor oferite pentru a răspunde nevoilor de confort și mobilitate ale pasagerilor săi.

 

 

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional de transport feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.