UPDATE ora 19
Trenul IR1642 Baia Mare – Dej Călători va circula pe ruta alternativă: Baia Mare – Satu Mare – Jibou – Dej Călători – Bucuresti Nord. Trenurile Regio între Jibou și Baia Mare au fost anulate în locul lor circulând trenuri suplimentare cu transbordare în stația Benesat.

__

CFR Călători informează că în jurul orei 12:30, la trecerea la nivel cu calea ferată din halta  Țicău, trenul R 4047, Jibou – Baia Mare, a intrat în coliziune cu un microbuz al cărui șofer s-a angajat în traversare fără să se asigure. La acest moment nu sunt alte trenuri afectate.

Cei aproximativ 30 de pasageri din tren şi personalul feroviar nu au fost în pericol.

În urma impactului, trenul a fost avariat iar circulația întreruptă temporar. Echipele feroviare, cu ajutorul utilajelor, lucrează la eliberarea liniei pentru reluarea circulației în condiții de siguranță. În zona se va asigura transbordare cu mijloace auto până la remediere.

Pasagerii care doresc să renunțe la bilete, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro  la secțiunea Tarife în țară.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat.