30 noiembrie 2017

Trenul Unirii va duce simbolul unirii românilor de la București la Iași în 1 decembrie, de Ziua Națională a României

La mulţi ani, ROMÂNIA! La mulţi ani, ROMÂNI!

1 decef

Vineri, 1 Decembrie a.c., angajații feroviari, alături de toți românii, sărbătoresc 99 de ani de la Marea Unire și intrarea în anul Centenar.

Pentru că TRENUL a UNIT în România momente istorice, oameni, destine, regiuni, CFR Călători, una din companiile strategice românești, va fi implicată în proiectele de Sărbătoare ale Marii Uniri.

Pentru a marca evenimentul, CFR Călători va numi simbolic, pentru o zi, garnitura IR 12661, Trenul Unirii. Acesta va fi remorcat de o locomotivă  Tricoloră și va pleca la ora 05:50 din București Gara de Nord către Iași. Locomotiva Tricoloră  va tractaTrenul Unirii spre Iaşi și se va întoarce în aceeași zi, cu plecare la 16:50 spre spre Bucureşti.

La casele de bilete din marile gări, călătorii vor primi câte un simbol tricolor, semn al unirii românilor.

“Este o realitate faptul că dezvoltarea domeniului feroviar este una dintre mizele viitorului. Și asta nu numai pentru că trenul reprezintă una dintre opţiunile cele mai prietenoase cu mediul înconjurător, ci și pentru că  trenul este mai mult decât un mijloc de transport. Călătoria cu trenul uneşte destine, oameni şi locuri. Doresc tuturor românilor cât mai multe călătorii frumoase cu trenul și, de Ziua Unirii, vă urez: La mulţi ani!”, Iosif Szentes Director General al CFR Călători.