Actualizare/ ora 19.30

Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă. La această oră nu mai sunt trenuri care staționează din cauza condițiilor meteo nefavorabile.  Trenurile sunt în circulație către destinațiile finale.

Actualizare 16 decembrie 2018, ora 15.27

Din cauza ninsorilor abundente și a copacilor căzuți pe liniile de contact și pe liniile de cale ferată, următoarele trenuri staționează, astfel:

 • IR 1695  Bucureşti Nord– Timișoara staționează în Orșova
 • IR 473-2 Budapesta – București Nord staționează în stația Bătuta
 • IR 472-1 București Nord – Budapesta staționează în stația Ilteu
 • IR 347-2 Budapesta – București Nord staționează în stația Bătuta
 • IR 1765 Iași – Timișoara Nord staționează în stația Zam
 • IR 1729 Caracal – Petroșani staționează în stația Târgu Jiu
 • IR 1836  Cluj Napoca – Simeria staționează în stația Călan

Circulația trenurilor este restricționată pe secția Filiași – Livezeni, și se va face pe secțiile Filiași – Orșova- Timișoara Nord; Simeria – Sighișoara; Vințu de Jos – Sibiu – Brașov.

Actualizare 16 decembrie 2018, ora 12.25

CFR Călători are pregătite în acest moment puncte de asistență (se oferă ceai, apă minerală și produse preambalate) pentru pasageri, în stațiile: Craiova, Turnu Severin, Filiași și Târgu Jiu.

Actualizare 16 decembrie 2018, ora 10:45

Până la reluarea circulației cu tracțiune Diesel, următoarele trenuri staționează:

 • IR 1695  Bucureşti Nord– Timișoara staționează în Orșova
 • IR 473-2 Budapesta – București Nord staționează în stația Radna
 • IR 472-1 București Nord – Budapesta staționează în stația Ilteu
 • IR  1822  Arad – Bucureşti Nord staționează în stația Lunca Budieni
 • IR 1821 Bucureşti Nord – Arad staționează în stația Bumbești
 • IR 1765 Iași – Timișoara Nord staționează în stația Zam
 • IR 1729 Caracal – Petroșani staționează în stația Târgu Jiu

Trenul IR 1696 Timișoara Nord – București Nord a plecat din stația Orșova la ora 10.30.

Măsurile operative care se iau au ca PRIORITATE siguranța oamenilor și asigurarea legăturilor feroviare. Măsurile operative care se iau au ca PRIORITATE siguranța oamenilor și asigurarea legaturilor feroviare. Acolo unde va fi necesar ne organizăm astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvisuri, în funcție de posibilitățile din teren.

Preluare comunicat de presă CFR SA

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 16 decembrie 2018

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile înregistrate pe raza județelor aflate sub Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt puternic şi ninsori viscolite, cele mai mari probleme în circulație fiind înregistrate pe raza regionalelor Craiova și Timișoara.

 

La această oră, echipele de intervenție acționează în teren pe 4 secții de cale ferată de pe raza regionalelor Craiova și Timișoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică: Valea Sadului – Lainici, Lunca Budieni – Bărbătești, Valea Cernei – Turnu Severin și Vărădia -Săvârșin, unde nu există tensiune în firul de contact, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată.

În intervalul orar necesar operațiunilor de verificare și intervenție, traficul feroviar pe distanțele respective a fost oprit pentru a permite accesul și intervenția drezinelor și a personalului specializat, trenurile care circulau pe traseele respective fiind oprite în alte stații de pe traseu.

Trenuri afectate: IR 1822/1821 Arad – București Nord (retur), IR 1654 Vatra Dornei – București Nord și IR 1696/1695 Timișoara Nord – București Nord (retur).

În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidența celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să menținem operational traficul pe toate magistralele.

 

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova, Iași și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web sau accesând direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web

 

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.