16 mai 2020

În perioada 16 – 20 mai 2020, se derulează partea a doua a programului special de transport feroviar care asigură deplasarea lucrătorilor sezonieri români, spre/dinspre Austria.

Două perechi de trenuri sunt pregătite de drum. Garniturile vor avea plecarea din Viena în datele de 16 și 19 mai 2020 (la ora 23:05), iar din Timișoara vor avea plecarea în datele de 17 mai 2020 (ora 21:13) și 20 mai 2020 (ora 19:23).

***

Vă reamintim că prima parte programului special de transport al lucrătorilor sezonieri spre/dinspre Austria s-a defășurat în perioada 9-13 mai 2020.

Toate trenurile sunt formate numai din vagoane cușetă, fiecare garnitură având în compunere câte 5 vagoane cușetă românești și 5 vagoane cușetă austriece. Numărul total de locuri într-un tren este de aproximativ 350.

CFR Călători participă, în calitate de operator feroviar, la efectuarea acestui transport, în parteneriat cu compania austriacă OBB, organizatorul acestei acțiuni.

Circulația trenurilor speciale se derulează în conformitate cu condițiile aprobate de Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor și Ministerul Afacerilor Interne, din România.

Pentru desfășurarea programului în bune condiții, au fost angrenate conform OMTIC, CFR SA, autoritățile locale, structurile teritoriale ale Poliției de Transport Feroviar, ale Direcției de Sănătate Publică (DSP), ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), ale Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) și Autoritarea Rutieră Română.

Reguli pentru călătoria cu aceste trenuri

OBB și autoritățile din Austria se ocupă de rezervarea locurilor pentru trenurile special comandate. De asemenea, responsabili de selecția și deplasarea pasagerilor cu aceste trenuri sunt agențiile de recrutare din Austria.

Transportul pasagerilor se va realiza în conformitate cu prevederile în vigoare referitoare la regulile de distanțare socială, respectiv a regulilor de igienă și comportament emise de autorități pentru protecția persoanelor și prevenirea infecției cu Covid-19.

La plecarea din Timișoara, au acces în aceste trenuri doar persoanele declarate admise de DSP.

Toți călătorii au obligativitatea să poarte mască de protecție la urcarea/coborârea din trenuri și pe durata călătoriei, și se recomandă utilizarea mănușilor de unică folosință.

Pentru operațiunile de îmbarcare/debarcare a călătorilor sunt asigurate culoare special amenajate pentru accesul, respectiv părăsirea organizată a incintei stației de cale ferată.

Orele de plecare/sosire a trenurilor în Viena și Timișoara pot suferi mici modificări în funcție de procedurile autorităților implicate.

 

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.