Destinații de weekend cu CFR Călători

CFR Călători îți propune să descoperi destinații turistice interesante și să participi la evenimente de top din România!

Din 19 aprilie până în 12 mai, Craiova te așteaptă să descoperi cea mai frumoasă poveste de primăvară la Târgul de Paște!

Alege să călătorești cu trenul spre Craiova și beneficiază de ofertele de transport CFR Călători:

  • biletul dus-întors – la cumpărarea cu minim 1 zi înainte de efectuarea călătoriei, reducerea* este de 10%. Detalii, aici.
  • reducerea la cumpărarea cu anticipație
    – la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
    – la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
    Detalii, aici.
  • cardul TrenPlus – la achiziționarea unui card, reducerea* este de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici.
  • reducerea de grup
    – pentru grup 20 – 40 persoane, reducerea* este de 15%
    – pentru grup 41 – 80 persoane, reducerea* este de 20%
    – pentru grup mai mare de 80 persoane, reducerea* este de 25%.
    Detalii, aici.

Notă: *Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Pentru a vedea orarul trenurilor CFR Călători spre Craiova şi pentru a cumpăra bilete de tren, intră aici!

∗∗∗∗∗

Târgul de Paște de la Craiova are loc în Parcul Nicolae Romanescu, iar tema ediției din acest an este “Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”.
Căsuțele piticilor din jurul foișorului de la Casa Bibescu, casa din pădure a prințesei, palatul vrăjitoarei sunt pregătite să primească oaspeții, iar atmosfera de basm va fi întregită de explozia de culoare a miilor de narcise, zambile și lalele din toate zonele parcului și de decorațiunile luminoase.
Târgul de Paște își așteaptă vizitatorii cu produse tradiționale, handmade, expoziții, spectacole, ateliere interactive, concursuri; în perioada 01 – 08 mai publicul va putea asista la activitățile artiștilor ambulanți care vor poposi în Tabăra Cavalerilor, amplasată lângă Castelul Fermecat.
O noutate în acest an este scena religioasă a Învierii Domnului, creată în colaborare cu Mitropolia Olteniei, care va introduce vizitatorii în atmosfera binecuvântată a Sărbătorilor Pascale.
Roata gigant, roller coaster-ul, carturile electrice, bărcuțele, Zoo completează peisajul unui eveniment dedicat tuturor vârstelor.
Căsuțele cu bunătăți culinare, sucuri și produse handmade de la foișor și din zona locurilor de joacă vor fi deschise zilnic, între orele 11.00 – 20.00, iar Parcul Nicolae Romanescu, mai înflorit ca niciodată, va rămâne deschis în fiecare seară, până la miezul nopții.

Detalii târg și program, aici, aici și aici.

În această perioadă, în oraș, publicul are la dispoziție Autobuzul turistic pentru turul celor mai frumoase obiective cultural-turistice din Craiova. Autobuzul supraetajat va circula în intervalul orar 10.00 – 20.00, cu plecare de la Sala Polivalentă.

Obiective cultural-turistice de top în Craiova:

  • Casa Băniei – cea mai veche clădire civilă din Craiova, refăcută de Constantin Brâncoveanu, locul unde în trecut se aduna Divanul Craiovei; în prezent, aici își are sediul Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei
  • Palatul Jean Mihail – unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectură din Craiova, fosta reședință a lui Jean Mihail, unul dintre cei mai bogați români; în prezent, clădirea găzduiește Muzeul de Artă, care deține șapte sculpturi ale lui Constantin Brâncuși, dar și lucrări ale pictorilor Constantin Lecca, Theodor Aman, Ștefan Luchian și Nicolae Tonitza
  • Palatul Administrativ – una dintre cele mai frumoase clădiri în stil neoromânesc din oraș, care adăpostește Prefectura și Consiliul Județean Dolj
  • Palatul Banca Comerțului – clădire monumentală, în prezent, sediul Primăriei Municipiului Craiova
  • Palatul de Justiție – în prezent, sediul Universitații din Craiova, Casa Nicolae Romanescu – sediul Casei Universitarilor, Casa Constantin PoenaruPalatul Vorvorenilor – actualul sediu al Mitropoliei Olteniei
  • Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru, Biserica Madona Dudu, Mănăstirea Coșuna (cea mai veche construcție din Craiova)
  • Fântânile vechi – monumente istorice: Fântâna Jianu (situată în Grădina Botanică), Fântâna PurcaruluiFântâna Popova
  • Parcul Romanescu – cel mai mare parc natural din estul Europei, care a câștigat medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din anul 1900; puncte de atracție: Castelul Fermecat, Casa Bibescu, Podul Suspendat, Teatrul de Vară, Grădina Zoologică, Foișorul Fanfarei, Hipodromul
  • Grădina Botanică – una dintre capodoperele peisagistice ale orașului, în cadrul căreia se remarcă, pe lângă marea varietate de plante, cele trei lacuri și pârâul care pornește de la Fântâna Jianu și traversează grădina.

Hai cu CFR Călători la Craiova și vizitează Târgul de Paște!

Instalează aplicația CFR Călători Bilete online și cumpără biletul direct de pe telefon!

sau

Cumpară bilete ONLINE în trafic intern

Cumpără