CFR Calatori
sigla guvern

Servicii la bordul trenului

Poți cumpăra de la casele de bilete din gări, locul la vagon de dormit/cușetă, chiar și cu 5 minute înainte de plecarea trenului !

Locul la vagon de dormit/cușetă poate fi cumpărat acum de la casele de bilete din gări, cu minimum 5 minute înainte de plecarea trenului (fie din stația de formare, fie din stațiile din parcurs), în limita locurilor disponibile.

Atenție!
În conformitate cu prevederile legislative actuale, începand cu data de 09.03.2022:
– programul de lucru cu publicul consumator, pentru vagoanele bar express, este între orele 05:00 – 01:00;
– la vagoanele bar express este permisă utilizarea locurilor pe scaune la capacitatea maximă a vagonului
– accesul clienților este liber;

Bucurați-vă de o călătorie cât mai plăcută savurând o cafea și nu numai… de la fereastra trenului!

CFR Călători vă așteaptă în vagoanele bar express cu un meniu diversificat la prețuri avantajoase!

Începând cu data de 11.09.2023 suntem prezenți pe următoarele rute și trenuri …

 • Bucuresti Nord-Cluj Napoca și retur vagon AR și Vagon BR în compunerea trenului Dacia
 • București Nord -Arad și retur vagon BR
 • Bucuresti Nord-Suceava și retur vagon AR
 • Bucuresti Nord- Iași și retur vagon BR
 • Bucuresti Nord-Constanța și retur vagon BR
 • Bucuresti Nord-Constanța – Brașov și retur vagon BR
 • Bucuresti Nord-Budapesta vagon BR

Vagon AR – vagon restaurant clasa 1-a; Vagon BR – vagon restaurant clasa a 2-a

Meniu vagon bar express Descarcă

Important!
În circulația și compunerea trenurilor pot apărea modificări.
Pentru informații actualizate accesați www.cfrcalatori.ro / Modulul Mers de Tren si urmăriți semnalistica sau sunați la birourile de informații din stațiile și agențiile CFR Călători.
Vă dorim călătorie plăcută!

Călătoriți pe distanțe lungi? … Timpul trece mai repede relaxându-vă în vagoanele de dormit sau cușetă.

Cabina de la vagonul de dormit este dotată cu 2 paturi și un lavoar pentru cei care călătoresc pe rutele din țară, iar pentru rutele internaționale întâlnim și cabine dotate cu duș.

Fiecare călător primește o trusă de unică folosință formată din periuță, pastă de dinți, un sapun și un prosop, plus o sticla cu apă plată de 0.5 l, alături de o lenjerie de pat.

Cabina de la vagonul cușetă este dotată cu 4 sau 6 paturi, fiecare călător primind o lenjerie de pat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe următoarele rute, dus – întors avem …

Vagoane de dormit: Oradea – București Nord; Satu Mare – București Nord; Baia Mare – București Nord; Cluj Napoca – București Nord; Vatra Dornei – Suceava – București Nord; Arad – București nord; Timișoara Nord – București Nord; Timșoara Nord – Iași; Cluj Napoca – Iași; Iași – Constanța;

Vagoane cușetă: Oradea – București Nord; Satu Mare – București Nord; Baia Mare – București Nord; Bistrița – București Nord; Sighetul Marmației – București Nord; Cluj Napoca – București Nord; Vatra Dornei – Suceava – București Nord; Arad – București; Timișoara Nord – București Nord; Iași – București Nord; Timișoara Nord – Iași; Cluj napoca – Iași; Iași – Constanța;

Înformați-vă dacă trenul cu care urmează să călătoriți are în compunere vagon de dormit sau cușetă, accesând site-ul www.cfrcalatori.ro / Modul Mers de Tren, cu urmatoarea signalistică:

 • vagonul de dormit
 • vagonul cușetă cu 4 paturi
 • vagonul cușetă cu 6 paturi

» Achiziționarea biletelor de tren la vagoanele de dormit și cușetăBiletele de tren pentru călătoria la vagonul de dormit sau cușetă pot fi achiziționate de la casele de bilete până cel târziu cu 5 de minute înainte de plecarea trenului  (fie din stația de formare, fie din stațiile din parcurs), în limita locurilor disponibile.

După acest termen, călătorii care doresc să achiziționeze bilete pentru călătoria cu vagon de dormit sau cușetă, se pot prezenta la conductorul vagonului de dormit sau cușetă care, în limita locurilor rămase disponibile, emite legitimația de călătorie sau numai suplimentul de pat sau cușetă la tarif de casă.
Pentru a i se permite accesul în vagonul de dormit sau cușetă, călătorul trebuie să prezinte la ușa vagonului, legitimația de călătorie prin care se atestă că a achitat tariful de transport și rezervarea locului la vagonul respectiv.
Alte modalități de cumpărare a biletelor de tren la vagonul de dormit sau cușetă:

 • online, accesând butonul de Bilete de tren online Cumpăra / Contul meu
 • de la automatele de vânzare ale CFR Călători aflate în stațiile de cale ferată
 • de la automatele de vânzare ale distribuitorilor autorizați

» Ocuparea locurilor la vagonul de dormit
Vagoanele de dormit sunt considerate unități hoteliere pe roți și sunt tratate și tarifate ca atare. La acest tip de vagon vânzarea unui singur loc dintr-o cabină se efectuează obligatoriu cu specificarea genului călătorului, respectiv “Masculin” (“M”), „Feminin”(„F”). În situația în care se solicită rezervarea simultană a tuturor locurilor dintr-o cabină, acestea se alocă obligatoriu în aceași cabină și nu mai este necesară precizarea genului călătorilor (pentru familii sau persoane care doresc să călătorească împreună indiferent de gen), cabina fiind definită din punct de vedere al genului ca „Indiferent” (“I”).
La un moment dat într-un vagon de dormit pot fi deschise maxim două cabine, una pentru bărbați (având marcat genul „Masculin”) și una pentru femei (având marcat genul „Feminin”).
Numai după ocuparea locului rămas liber din cabina deja deschisă se admite deschiderea la vânzare a unei noi cabine pentru genul respectiv.
Călătorii care doresc să achiziționeze o legitimație de călătorie cu rezervarea patului de jos și primesc informația că există deja deschisă o cabină cu același gen la care este liber doar patul de sus, pentru a avea ca loc rezervat patul de jos, pot opta doar pentru achiziționarea unei cabine întregi, călătorind în regim single (călătorul va achita prețul tarifului de transport și a suplimentului de cabină single).
» Ocuparea locurilor la vagon cușetă
La vagoanele cușetă vânzarea locurilor se face, ținând cont de preferințele exprimate de clienți privind poziția patului (sus, mijloc, jos) în limita locurilor disponibile, fiind admisă deschiderea simultană la vânzare a tuturor cabinelor din vagonul respectiv.
La vagoanele cușetă, locurile din cabine (care pot fi cu 4 sau 6 paturi funcție de tipul acestora) se vând indiferent de gen, respectiv în regim mixt.
» Neprezentarea la vagon la plecarea din stația de îmbarcare
Atunci când călătorul nu se prezintă la vagonul de dormit sau cușetă, pentru ocuparea locului în interval de maxim 1 (una) oră de la plecarea trenului din stația de îmbarcare (indicată pe suplimentul de pat/ cușetă), locul se consideră liber (art. 49.4 Norme Uniforme privind transporturile pe căile ferate din România, aprobate prin OMT nr.655/ 2007, cu modificările și completările ulterioare).
» Modificarea contractului de transport
Restituirea suplimentului de pat la vagoane de dormit sau cușetă se poate efectua (cu reţinerea unor comisioane corespunzătoare, numai dacă aceasta se efectuează cel târziu cu 60 de minute înainte de plecarea trenului din stația de formare (stația inițială de îndrumare a trenului respectiv). După acest termen, sumele plătite pentru suplimentele de pat nu se mai restituie.

Cumpără bilete online