CFR Călători îți propune să descoperi în fiecare weekend o destinație turistică din România, precum și evenimente culturale de top din țară!

Pentru data de 13 mai,  îți recomandăm Noaptea Muzeelor, eveniment care va avea loc în muzee din toată țara, iar pentru perioada 12 – 28 mai, Romanian Design Week – București, un eveniment dedicat industriilor creativ – culturale.

Pentru a vedea orarul trenurilor şi pentru a cumpăra bilete de tren, intră aici!
Alege biletul dus – întors și vei beneficia de 10% reducere* la tren de orice rang (Regio, InterRegio, Intercity) la clasa 1 sau a 2-a!
Sau cumpără un Card TrenPlus și vei avea 25% reducere* la trenurile de rang Regio și Interregio! În plus, vei putea călători oriunde vrei tu cu aceeași reducere de 25% în decurs de un an de la data emiterii cardului!
Notă:
Biletele dus-întors nu se emit în ziua de plecare a trenului de dus! Biletul trebuie achiziţionat cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei!
Cardul TrenPlus nu se poate achiziționa cu valabilitate din ziua emiterii!
Pentru aceste oferte biletele pot fi cumpărate online sau de la automatele de vânzare bilete şi casele de bilete din gară sau agenţii de voiaj.
Important:
Biletele de tren CFR Călători pot fi cumpărate de la automatele de vânzare bilete din gări cu cel puțin 5 minute înainte de plecarea trenului sau online, până la ora de plecare a trenului, cu 5% reducere*!
Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de facilități!
Dacă ai mulți prieteni și veți călători împreună, puteți beneficia de reducerea de grup*! Reducerea de grup se acordă în funcție de numărul de persoane din grup și începe de la 15% pentru minim 20 persoane!
*Reducerea se aplică la tariful de transport!
Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau tariful suplimentului de pat la vagon de dormit/cușetă se achită   integral!

Noaptea Muzeelor este un eveniment în cadrul căruia, muzee din multe țări din Europa și din lume își deschid porțile în aceeași noapte.
Ediția din acest an a Nopții Muzeelor din România este specială – prima din istorie care se organizează împreună cu muzee din Republica Moldova – și va avea cele mai multe obiective de când se organizează acest eveniment.
Publicul se va putea bucura de expoziții, prezentări, proiecții, animații stradale și interioare, experimente și reprezentații artistice, de intervenții culturale în spații muzeale, în observatoare astronomice, în catedrale, biserici și sinagogi, în teatre, în atenee, în mausolee, în primării, în castele, palate și cetăți, turnuri și bastioane, în biblioteci, în studiouri de creație, în centre culturale, în școli și universități, în decupaje urbane creative, în spații de știință și experimentare, în spații ale memoriei istorice, în pavilioane și în galerii de artă, în case de licitații și târguri de artă, în case pentru îngrijirea bătrânilor, în mori de hârtie, după cum anunță organizatorii.
În premieră va fi prezentată la București o expoziție a unui muzeu fenomen la nivel mondial, War Childhood Museum, care va putea fi vizitată gratuit la Noua Galerie a Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 12 mai – 12 iunie 2023.
Descoperă aici lista muzeelor înscrise la această ediție a Nopții Muzeelor, precum și detalii despre evenimente și călătoreşte cu CFR Călători spre preferatele tale!

Nu rata:

  • Zilele Muzeului Satului, 10 – 17 mai 2023
    Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București împlinește anul acesta 87 de ani.
    La 10 mai 1936 își deschidea porțile unul dintre primele muzee în aer liber ale Europei – Muzeul Satului, care a devenit, în timp, un reper cultural la nivel internațional. Programul, aici!
  • Târgul „100 de Tradiții Românești” la Muzeul Țăranului Român – București, 12 – 14 mai 2023
    Meşteşugari, artizani, producători locali, anticari te așteaptă cu tot felul de produse și articole tradiționale, iar bucătarii te vor îmbia cu mâncare proaspăt gătită! Programul, aici!
  • Muzeul de Locomotive cu Abur – Reșiţa – care deține 16 exponate.
  • Muzeul de Locomotive – Dej, care deţine 25 exponate – locomotive cu abur, locomotive electrice și vagoane.
  • Muzeul Locomotivelor cu Abur – Sibiu, în cadrul căruia sunt expuse motoare și locomotive cu abur.
    Muzeele de locomotive sunt amenajate în aer liber și se vizitează pe parcursul întregii zile; intrarea este liberă.

Ca în fiecare an, Romanian Design Week – București, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ – culturale din România, se alătură evenimentului și aduce o notă aparte de estetic și un plus de creativitate.
Anul acesta, festivalul “propune cel mai amplu program de evenimente satelit de până acum, dezvoltate în jurul unor cartiere și zone istorice din București, precum și o serie de evenimente conexe în spații publice”.
Mai multe, aici!

Călătorește cu trenurile CFR Călători la evenimentele culturale din întreaga țară!

Cumpără bilete ONLINE în trafic intern!

Cumpără