CFR Călători îți propune să descoperi în fiecare weekend o destinație turistică din România, precum și evenimente culturale importante din țară!

În perioada 11 – 14 mai ești invitat la Timișoara pentru a te bucura de mâncare delicioasă și muzică live la Street FOOD Festival, dar și de o plimbare prin Capitala Culturală Europeană 2023!

Pentru a vedea orarul trenurilor spre Timișoara şi pentru a cumpăra bilete de tren, intră aici!

Alege biletul dus – întors și vei beneficia de 10% reducere* la tren de orice rang (Regio, InterRegio, Intercity) la clasa 1 sau a 2-a!
Sau cumpără un Card TrenPlus și vei avea 25% reducere* la trenurile de rang Regio și Interregio! În plus, vei putea călători oriunde vrei tu cu aceeași reducere de 25% în decurs de un an de la data emiterii cardului!
Notă:
Biletele dus-întors nu se emit în ziua de plecare a trenului de dus! Biletul trebuie achiziţionat cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei!
Cardul TrenPlus nu se poate achiziționa cu valabilitate din ziua emiterii!
Pentru aceste oferte biletele pot fi cumpărate online sau de la automatele de vânzare bilete şi casele de bilete din gară sau agenţii de voiaj.
Important:
Biletele de tren CFR Călători pot fi cumpărate de la automatele de vânzare bilete din gări cu cel puțin 5 minute înainte de plecarea trenului sau online, până la ora de plecare a trenului, cu 5% reducere*!
Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de facilități!
Dacă ai mulți prieteni și veți călători împreună, puteți beneficia de reducerea de grup*! Reducerea de grup se acordă în funcție de numărul de persoane din grup și începe de la 15% pentru minim 20 persoane!
*Reducerea se aplică la tariful de transport!
Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau tariful suplimentului de pat la vagon de dormit/cușetă se achită   integral!

Street Food Festival Timișoara are loc în perioada 11 – 14 mai la Iulius Gardens și aduce împreună cea mai bună mâncare și muzică live, activități și ateliere creative pentru copii și zone de relaxare.
Tema festivalului este „Better Together” și subliniază că totul este mai plăcut atunci când este împărtășit cu prietenii și familia, dar și că ingredientele din preparate sunt mai gustoase împreună decât separat. Festivalul aduce împreună bucătării internaționale – mexicană, thailandeză, indiană și multe altele, așa că “fie că ești un gurmand sau doar în căutarea unei zile de relaxare, la Street FOOD Festival vei găsi câte ceva pe gustul tău”!
Intrarea este liberă!
Better Together la Street Food Festival!
Detalii, aici!

Nu rata nici evenimentele importante din Capitala Europeană a Culturii Timișoara:
Expoziția “Victor Brauner: invenții și magie la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția „Corpul imposibil” a pictorului Adrian Ghenie – în incinta Pavilionului ISHO, care poate fi vizitată până pe 18 iunie, iar accesul e gratuit.
Festivalul Filmului European la Cinema Victoria, în perioada 9 – 12 mai!

Timișoara, denumită și “Mica Viena” datorită arhitecturii sale de inspirație vieneză, te așteaptă să o descoperi!
Obiective turistice de top:
– Piața Victoriei sau fosta Piață a Operei
– simbol al Revoluției Române, cu Opera Română, Teatrul Național, Catedrala Mitropolitană, cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi”, cel mai mare edificiu religios din oraș, dar și Palatele Weiss, Lloyd, statuia Lupa Capitolina,  Fântâna cu Pești
Piaţa Unirii – cea mai veche piață din Timișoara, situată în interiorul zidurilor fostei cetăți, cu construcţiile în stil baroc – Domul Romano-Catolic (Catedrala Sfântul Gheorghe), Palatul Baroc, în incinta căruia se află Muzeul Național de Artă, Catedrala Ortodoxă Sârbă, Monumentul Sf. Treime, Casa Brück, Casele Canonicilor
Piața Libertății – Casa cu Atlanți, Primăria Veche, Cazinoul Militar, Monumentul Sf. Maria şi Sf. Ioan Nepomuk
– Cartierele istorice ale Timișoarei – Cetate, Iosefin, Elisabetin, Fabric – cu clădirile cu  arhitectură impresionantă,  viu colorate și bogat ornamentate
Castelul Huniade – cea mai veche clădire din Timișoara
Bastionul Maria Theresia – este singurul bastion care mai există din Cetatea Timișoarei, cunoscut și sub numele de Bastionul Cetății
Muzeul Satului Bănătean, Fabrica de Bere, Biserica Millenium, Sinagoga din Fabric.
Timișoara te invită și la o plimbare prin parcurile sale – Parcul Central, Parcul Botanic, Parcul Regina Maria, Parcul Copiilor, Parcul Justiției, Parcul Rozelor – care i-au adus renumele de “Orașul Parcurilor“ – și, de ce nu, la o plimbare cu vaporașul pe Bega!

Călătorește cu trenurile CFR Călători!

Cumpără bilete ONLINE în trafic intern!

Cumpără