Dacă petreci această vacanță de 1 Mai pe litoralul românesc, CFR Călători îți aminteşte care sunt evenimentele momentului şi îţi propune vizitarea obiectivelor turistice de top ale orașului Constanța!

În vacanța de 1 Mai, litoralul te așteaptă cu o mulțime de evenimente:

SUNWAVES FESTIVAL
Devenit o tradiție de 1 Mai, festivalul de muzică electronică va aduce la malul mării aproape 100 de artiști români și străini, care vor mixa non-stop pe cele 4 scene ale festivalului.
27 aprilie – 3 mai
Plaja Mamaia Nord
https://sunwaves-fest.ro/ 

BEACH, PLEASE!
Cel mai mare festival “dedicat culturii urbane din Europa de Est”, reunește pe aceeași scenă artiști internaționali cu cei mai tari artiști trap, rap, urban și hip & hop autohtoni.
27 – 30 aprilie
Plaja Costinești
https://beach-please.ro/

MAY, BE ROCK FEST
Cel mai mare festival rock de pe litoral, este alegerea perfectă pentru cei care doresc să se bucure de atmosfera concertelor live, dar și de litoralul Mării Negre.
28 – 30 aprilie
Costinești

FESTIVAL DU BONHEUR
Pentru gurmanzi!
“Peste 40 de foodtruck-uri cu cele mai delicioase preparate” vor fi prezente la festival, așa că “nu ratați cel mai gustos eveniment al anului!”, îndeamnă organizatorii, care promit 5 zile de poveste.
Intrare liberă!
27 aprilie – 01 mai
Plaja Mamaia Nord
Detalii, aici!

GRILLFEST
Primul festival de barbecue și muzică live din România va aduce împreună cei mai cunoscuți chefi și artiști din țară. “Festivalul celebrează arta gătitului cu foc și fum” și te așteaptă “să descoperi toate tipurile de grill-uri, afumătoare, legume, carne, delicatese și băuturi!”, după cum anunță organizatorii. Și dacă asta nu te va convinge, “pregătește-te pentru un concert incredibil”!
Intrare liberă!
29 aprilie – 1 mai
Plaja Reyna din Constanța
https://grill-fest.ro/

Constanța, anticul Tomis – cel mai vechi oraș atestat de pe teritoriul României, te invită să îi descoperi atracțiile! Obiective turistice de top: 

  • Cazinoul – situat pe faleză, este un simbol al orașului, construit în stil Art Nouveau, în 1910
  • Acvariul  – amplasat chiar în fața Cazinoului, prezintă expoziții de faună și floră acvatică
  • Farul Genovez –  amplasat pe faleză, între Cazino și Comandamentul Marinei (fostul Hotel Carol)
  • Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” – monument istoric în stil neoromânesc, Catedrala ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ – ridicată în stil neobizantin, Palatul Arhiepiscopiei, Biserica catolică „Sfântul Anton de Padova” – monument istoric și de arhitectură construit în stil neoromanic, Biserica ortodoxă “Sfântul Nicolae”
  • Marea Moschee sau Moscheea Regală „Carol I“ – monument de arhitectură, principalul edificiu de cult musulman din țară, unde se află covorul adus din moscheea de pe insula Ada-Kaleh, cel mai mare covor oriental din Europa (144 mp și 490 kg)
  • Edificiul Roman cu Mozaic – unul dintre cele mai importante vestigii arheologice ale orașului antic Tomis; mozaicul sălii principale este printre cele mai mari mozaicuri descoperite pe teritoriul fostului Imperiu Roman
  • Piața Ovidiu, fostă Piața Independenței, cu statuia poetului Ovidius (poet roman exilat la Tomis) și Muzeul de Istorie și Arheologie – construit în stil neoromânesc (fostul Palat al Primăriei)
  • Clădirea BNR – monument istoric, fostul Hotel Mercur, Casa cu Lei – realizată în stilul neorenaşterii italiene cu elemente neoclasice
  • Muzeul de Artă Populară – în stil neoromânesc, Geamia Hunkiar (Aziziye) – cel mai vechi edificiu de cult musulman din oraș, Biserica Armenească “Sfânta Maria” – monument istoric, Biserica Greceasca “Metamorphosis” – ridicată pe vremea când Dobrogea era parte a Imperiului Otoman
  • Strada Vântului este a doua cea mai mică stradă din România (aproximativ 2 m lățime), mărginită de clădiri ridicate la sfârșitul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea
  • Tribunalul – fostul Palat Regal – prima reşedintă regală de la Marea Neagră, ridicat în timpul lui Carol I
  • Cercul Militar – fosta clădire a Prefecturii, Muzeul Marinei Române, Muzeul de Artă
  • Parcul Arheologic Cetatea Tomis (Parcul Primăriei) – unde se pot vedea vestigii antice, ruinele zidului de incintă al Cetății Tomis, rămășițele Turnului Măcelarilor, coloane de marmură, amfore imense, capiteluri; tot aici, pe peretele unei clădiri, s-a realizat din piatră naturală Harta așezărilor antice din Dobrogea
  • Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – monument istoric
  • Delfinariul – care prezintă spectacole cu delfini și lei de mare, Microrezervația – care cuprinde fauna acvatică și terestră, oferind vizitatorilor o imagine asupra naturii dobrogene.

Călătorește cu CFR Călători!

Pentru informații legate de orarul trenurilor, precum și pentru prețul biletelor de tren, intră aici!
Pentru oferte și facilități, consultă site-ul www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Intern!