Către:  

                         ANTENA 3

                         În atenția domnului/ doamnei Redactor Șef

stiri@antena3.ro; site@antena3.ro;

Referitor la afirmațiile din materialele scrise și video difuzate pe postul TV Antena 3 cu privire la “ Cursa infernală de la Mangalia la București” / “Oameni leșinați în trenul Mangalia – București, din cauza căldurii sufocante | Trenul are întârziere de zeci de minute”, pentru o corectă informare a opiniei publice, CFR Călători vă transmite următorul drept la replică:

Drept la replică

La trenul IR 1996, cu circulație pe ruta  Mangalia – București Nord – Craiova, din data de 20 august 2022, vă aducem la cunoștintă faptul că nu au fost 2 persoane care au leșinat. Este vorba despre o singură persoană, de peste 70 ani, care a solicitat intervenția ambulanței prin serviciul de urgență 112, atât în stația Constanța cât și în stația Ciulnița. În stația Constanța această persoană a reclamat o stare de rău și a solicitat intervenția salvării, dar a refuzat preluarea sa de către serviciul de ambulanță. Ulterior, aceeași persoană a solicitat din nou intervenția salvării, refuzând și de această dată preluarea sau internarea.

Legat de aspectele tehnice ale trenului IR 1996 Mangalia – București Nord – Craiova, acestea fac obiectul unui dosar de cercetare internă la nivelul sucursalelor regionale implicate în pregătirea și deservirea trenului în parcurs.

Totodată, vă aducem la cunoștință că imaginile publicate de dumneavoastră nu au nicio legătură cu trenul IR 1996 din data de 20 august 2022 și induc în eroare publicul cu imagini false.

Conform legii, în virtutea dreptului la replică, solicităm publicarea/ difuzarea acestuia în regim de urgență și fără a i se aduce modificări, în acelaşi spaţiu ca şi cel utilizat în materialele de presă la care am făcut referire aici.

 

Serviciul Marketing și Relații cu Mass-Media

CFR Călători