Către: Club Feroviar

În atenția Redactorului Șef

 

Referitor la articolul ”Focare nedeclarate de coronavirus la CFR Călători și CFR Marfă. Conducerea ține mizeria sub preș” postat în data de 17 septembrie 2020 pe site-ul Club Feroviar, au fost publicate o serie de informații false și tendențioase.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, vă solicităm publicarea următorului drept la replică.

DREPT LA REPLICĂ

  • În mod repetat faceți acuzații grave, cu prezentarea de informații false și nedocumentate menite să denigreze imaginea CFR Călători și să influențeze negativ opinia publică.
  • SCRL Brașov este o societate distinctă față de CFR Călători, cu un management separat, care de trei ani este condusă de un administrator de insolvență. Prin urmare CFR Călători nu are cum să dispună angajaților altei societăți – în cazul de față SCRL Brașov – măsuri de desfășurare a activității și de comportament a angajaților.
  • În legătură cu afirmația dumneavoastră:“Mai multe focare de coronavirus la CFR Călători au apărut în ultima perioadă, dar ele nu au fost declarate” precizăm că este una neadevărată și tendențioasă, întrucât evaluarea cazurilor depistate se face de către Direcția de Sănătate Publică care este singura abilitată să declare “focar”.
  • SCRL Brașov NU repară vagoane, ci locomotive, AȘA CUM ÎI SPUNE ȘI NUMELE.
  • Depoul București Călători (BC) este un depou de locomotive, nu de vagoane.
  • Deci afirmația dumneavoastră conform căreia ar fi fost persoane puse în pericol nu se susține sub nicio formă. Este doar o afirmație tendențioasă.

 Publicarea unor astfel de informații dovedește lipsa unei minime documentări.

 CFR Călători a respectat și respectă toate măsurile în vigoare pentru protecția, siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu.

Nu în ultimul rând, abordarea total neprofesionistă a autorului articolului este nedemnă pentru publicarea în mass-media, întrucât aceaste dezinformări crase afectează imaginea, activitatea CFR Călători și pe proprii angajați.

Conform articolului 404, Cod Penal, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora se pedepsește conform legii.

Conform legii, în virtutea dreptului la replică, solicităm publicarea acestuia în regim de urgență și fără a i se aduce modificări, în acelaşi spaţiu ca şi cel utilizat pentru articolul la care am făcut referire aici.

În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanţelor în drept să se pronunţe asupra prejudiciilor aduse CFR Călători.

 

Serviciul PR- Marketing

CFR Călători SA