DREPT LA REPLICĂ CFR CĂLĂTORI

 

Către:  ROMÂNIA TV

În atenția Domnului Eugen Chelemen, Redactor Șef

 

Referitor la materialul  prezentat la postul dumneavoastră de Tv “Tren de persoane, deraiat la Iaşi. Update: Defecţiunea a fost remediată şi trenul repus în circulaţie (romaniatv.net)” și publicat în data de 1 iulie a.c. , CFR Călători solicită dreptul la replică pentru o informare obiectivă a opiniei publice.

Dorim să subliniem că ne exprimăm regretul pentru modul în care aţi procedat pentru documentare înainte de publicarea materialului.

Precizăm că în știrea prezentată de dumnevoastră apare în mod eronat o fotografie cu un tren al CFR Călători, însă trenul care a deraiat la Iași este un tren al unui operator privat de transport feroviar, care se afla în circulație pe o linie de circulatie ce aparține unei infrastructuri feroviare private.

Folosirea în acest material jurnalistic, a unei fotografii cu un tren al companiei noastre în loc de imaginea trenului privat induce în eroare în mod voit opinia publică și aduce prejudicii de imagine CFR Călători, și în plus transmite involuntar un sentiment de nesiguranță.

În virtutea dreptului la replică, solicităm ca imaginile cu trenul CFR Călători  să fie șterse din materialul publicat pe site-ul RomâniaTV și menţionarea erorii comise de postul dumneavoastră de televiziune la o oră cu audienţă similară, pe prima pagina a site-ului, cu sintagma „imagini ce ilustrau un tren de călători, care nu aveau legătură cu incidentul prezentat în articol” fără a aduce în discuţie explicit numele companiei.

 

Cu stimă,

Serviciul Marketing și Relații cu Mass-Media

CFR Călători