Către:  Realitatea.net

             În atenția Domnului Vlad Nichita, Redactor Șef

webmaster@realitatea.net; martorocular@realitatea.net;

Referitor la materialul publicat de postul dumneavoastră de televiziune în data de 1 iulie 2022 – “Tren DERAIAT, în Iași – Zeci de călători au trecut prin momente de panică”, CFR Călători solicită dreptul la replică pentru o informare obiectivă a opiniei publice.

Dorim să subliniem că ne exprimăm regretul pentru modul în care aţi procedat pentru documentare înainte de publicarea materialului.

Precizăm că în materialul prezentat de dumnevoastră apare în mod eronat o fotografie cu un tren al CFR Călători, însă trenul care a deraiat la Iași este un tren al unui operator privat de transport feroviar, care se afla în circulație pe o linie de circulatie ce aparține unei infrastructuri feroviare private.

Folosirea în acest material jurnalistic, a unei imagini cu un tren al companiei noastre în loc de imaginea trenului privat induce în eroare în mod voit opinia publică și aduce prejudicii de imagine CFR Călători, și în plus transmite involuntar un sentiment de nesiguranță.

În virtutea dreptului la replică, solicităm ca imaginea cu trenul CFR Călători să fie ștearsă din materialul publicat pe site-ul Realitatea.net și menţionarea erorii comise de postul dumneavoastră de televiziune pe prima pagina a site-ului, cu sintagma „imagini ce ilustrau un tren de călători, care nu aveau legătură cu incidentul prezentat în material” fără a aduce în discuţie explicit numele companiei.

 

Serviciul Marketing  și Relații cu Mass- Media

CFR Călători