Bucureşti, 26 martie 2020

Titlul articolului CFR CĂLĂTORI RUPE CAPITALA DE RESTUL ŢĂRIITrenurile de persoane interregionale, oprite de restricţiile impuse de Guvern prezintă o informaţie falsă şi dezinformează cititorii publicaţiei Bursa.

Inclusiv jurnalistul ziarului Bursa  în articol contrazice propriul titlu prin paragraful: “Facem precizarea că se asigură atât circulaţia trenurilor de navetă pentru a facilita deplasarea cetăţenilor la/dinspre locul de muncă, cât şi circulaţia trenurilor pe distanţe lungi care să asigure legăturile inter regionale.”

Referitor la aspectele prezentate în materialul sus menţionat, pentru o informare corectă a cititorilor ziarului Bursa,  transmitem următoarele precizări:

  • Suspendarea temporară a circulaţiei trenurilor de călători în trafic intern a fost luată urmare Ordonanţei Militare numărul 3 din data de 24.03.2020, pentru combaterea răspândirii infecției cu coronavirus (Covid – 19) pe teritoriul ţării noastre. De asemenea, CFR Călători a monitorizat gradul de ocupare a trenurilor în condițiile în care mai multe companii/societăți au anunțat program redus sau munca de la domiciliu pentru angajații lor.
  • În toate situațiile,măsurile de suspendare temporară a unor trenuri au fost luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor și să se adapteze cât mai bine cerințelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile, iar anumite trenuri pe rute aglomerate, au fost suplimentate.  Măsurile luate în această perioadă de companie au ca scop restrângerea răspândirii infecției cu Covid-19, protecția, siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu.
  • Pentru mobilitatea pasagerilor săi, in condiţii de securitate şi siguranţă, CFR Călători menţine la acest moment legătura Capitalei cu toate regiunile ţării.