Bucureşti, 31 martie 2020

Articolul ”Naș de tren”, internat la Boli Infecțioase cu suspiciune de coronavirus, prezintă o informaţie falsă şi dezinformează cititorii publicaţiei Monitorul de Suceava.

  • Informaţiile din articol sunt false, şi nu au fost preluate din surse oficiale, ci sunt doar supoziţii “un număr important de colegi vor trebui să intre în autoizolare, în special cei cu care a intrat în contact direct. Nu se știe ce se va întâmpla cu călătorii din trenurile pe care și-a desfășurat activitatea angajatul feroviar. Asta înseamnă că virusul s-a răspândit către un număr de persoane greu de precizat” – au creat panică în rândul angajaţilor CFR Călători.

Referitor la cele menţionate mai sus, pentru o informare corectă facem transmitem următoarele precizări:

  • Conductorul de tren a fost internat în spital urmare unor motive de sănătate, iar în conformitate cu protocoalele în vigoare, a trebuit să fie testat pentru Covid – 19, nefiind confirmat pozitiv până la acest moment.
  • Conform articolului 404, Cod Penal, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora se pedepsește conform legii.