Către: Observatorul Prahovean

              În atenția Dnei/Dlui Redactor Șef

       Spre știință: Dlui Ștefan Vlăsceanu, jurnalist Observatorul Prahovean

       Precizare CFR Călători

       București, 24 iunie 2022

Referitor la articolul “Pățania unor tineri din Ploiești care au plecat la mare cu trenul, după ce au terminat BAC-ul.” publicat în data de 23.6.2022 pe site-ul ObservatorulPh.ro sub semnătura dlui Ștefan Vlăsceanu, pentru o informare corectă a opiniei publice, CFR Călători face următoarele precizări pe care vă rugăm să le publicați:

CFR Călători nu a primit nicio solicitare pe acest subiect din partea publicației Observatorului Prahovean, așa cum este menționat în articol.

Locomotiva trenului IR 1589 din data de 22.06.2022, la plecarea din stația București Nord, era aptă de circulație conform ordinelor și instrucțiilor feroviare.

Trenul IR 1589 a plecat din București Nord la ora 16:30 conform orarului de circulație, cu locomotiva funcțională, și a sosit în stația Constanța la ora 19:29 cu o întârziere de 57 minute.

Deranjamentele tehnice ce au apărut la locomotivă în parcursul trenului, între stațiile Sărulești – Lehliu și Dor Mărunt -Dragoș Vodă, erau deranjamente remediabile de mecanicul trenului care a acționat conform procedurilor aferente situațiilor din exploatare, trenul circulând în condiții de siguranță, fără să fie necesară remorcarea garniturii cu altă locomotivă.

Din declarația mecanicului de locomotivă, reiese că acesta nu a discutat cu pasagerii sau alte persoane despre starea locomotivei sau deranjamentele din parcurs.

În viitor, vă rugăm să ne solicitați informații pentru o prezentare obiectivă și corectă a faptelor.

 

Serviciul Marketing și Relații cu Mass-Media

CFR Călători