CFR Călători îți propune să descoperi în fiecare weekend o destinație turistică sau un eveniment cultural de top din România.

Dacă ești pasionat de muzică electronică, vino cu trenurile CFR Călători la Electric Castle, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România, care are loc pe domeniul Castelului Banffy de la Bonțida – Cluj, între 19 și 23 iulie!

În perioada festivalului, între 18 și 24 iulie, un număr suplimentar de trenuri CFR Călători vor avea oprire la Boțida Hm, iar în anumite zile din acest interval de timp, vor circula și trenuri suplimentare. Detalii, aici!

Pentru a vedea orarul trenurilor spre Bonțida și Cluj Napoca, intră aici!

– Cumpără bilet dus-întors cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei și beneficiază de reducerea* de 10%. Detalii, aici!
– Achiziționează un card TrenPlus și beneficiază de reducerea* de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici!
– În cazul în care călătorești împreună cu prietenii, puteți să beneficiați de reducerea de grup! Astfel:
* pentru grup 20 – 40 persoane,  reducerea* este de 15%
* pentru grup 41 – 80 persoane,  reducerea* este de 20%
* pentru grup mai mare de 80 persoane,  reducerea* este de 25%.
Detalii, aici!
– Cumpără bilet de tren din timp și beneficiezi de reducerea la cumpărarea cu anticipație! Astfel:
* la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
* la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
Detalii, aici!
Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a. Detalii, aici!
Notă:
*Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Festivalul Electric Castle se deșfășoară pe domeniul Castelului Banffy din satul Bonțida, la cca 30 km de Cluj Napoca.
Festivalul a fost desemnat în 2019 Best Medium-Sized European Festival și este unul dintre puținele festivaluri din Europa unde muzica și petrecerile nu se opresc.
Electric Castle îmbină muzica cu tehnologia și artele alternative, iar ediția din acest an a festivalului te așteaptă cu 12 scene, 300 artiști și mai multe genuri de muzică – electronică, techno, house, hip hop, drum and bass, jazz, rock, indie.
Vei avea parte de 5 zile de distracție, performance-uri artistice, instalații imersive, stand-up comedy, expoziții fashion, o mulțime de activități – sportive, jocuri, ateliere, întâlniri cu invitați excepționali. Campingul Electric Castle, cel mai mare din România, este un festival în festival. Dacă alegi să locuiești în camping, ai la dispoziție cafenele, mâncare din toate colțurile lumii, supermarket și scene cu muzică live.

Cum ajungi la festival?
Poti ajunge cu trenul CFR Călători până la Bonțida Hm; iar de la gară până la intrarea în festival vei face în jur de 40 minute de mers pe jos.

Despre Castelul Banffy
Castelul Banffy de la Bonțida este un monument de arhitectură, cunoscut în trecut ca Versailles-ul Transilvaniei, a cărui construcție a început în secolul al XV-lea.
Inițial, castelul a fost ridicat în stil renascentist, dar modificările ulterioare, din secolul al XVIII-lea, au fost făcute în stil baroc, iar cele din secolul al XIX-lea, în stil romantic și neoclasicist.
Înainte de 1944 parcul Castelului Banffy era considerat cel mai frumos parc al unui castel din toată Transilvania.
În anul 1944  trupele germane aflate în retragere au jefuit și incendiat întreg ansamblul, iar castelul a fost foarte afectat.
Naționalizarea din 1948, utilizarea inadecvată și lipsa de conservare au condus la deteriorarea rapidă a stării clădirilor.
Lucrările de restaurare au fost demarate în 1999, iar din 2001 s-a implicat în acest proces Fundația Transilvania Trust din Cluj-Napoca.
În prezent, ansamblul funcționează ca centru educațional și cultural, atrăgând anual 50000 de vizitatori.
Cafeneaua Culturală funcționează din 2001 în fosta clădire a bucătăriei, iar centrul educational, în clădirea Miklos. Alte spații ale ansamblului, precum fosta capelă, grajdul sau clădirea principală găzduiesc evenimente și programe culturale. În afara evenimentelor Fundației (Zilele Castelului, Zilele Banffy, Zilele Patrimoniului etc.), castelul este deschis și altor organizații și instituții, cum ar fi Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) sau Festivalul Electric Castle (care donează o parte din venituri pentru restaurarea Castelului Banffy și a clădirilor istorice din jurul acestuia).

Ne întâlnim la castel!

Călătorește cu trenurile CFR Călători și cumpără bilet de tren aici!