Destinații de weekend cu CFR Călători

În acest weekend CFR Călători te duce la București, la Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”!
Festivalul, care aduce în atenția publicului urban arta populară și tradițiile autentice ale diferitelor popoare, are loc pe Șoseaua Kiseleff, în 17 și 18 iunie, de la ora 10:00 la 22:00, iar intrarea este liberă la toate activitățile din cadrul evenimentului!

Pentru a vedea orarul trenurilor spre București şi pentru a cumpăra bilete de tren, intră aici!

Alege biletul dus – întors și vei beneficia de 10% reducere* la tren de orice rang (Regio, InterRegio, Intercity) la clasa 1 sau a 2-a!
Sau cumpără un Card TrenPlus și vei avea 25% reducere* la trenurile de rang Regio și Interregio! În plus, vei putea călători oriunde vrei tu cu aceeași reducere de 25% în decurs de un an de la data emiterii cardului!
Notă:
Biletele dus-întors nu se emit în ziua de plecare a trenului de dus! Biletul trebuie achiziţionat cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei!
Cardul TrenPlus nu se poate achiziționa cu valabilitate din ziua emiterii!
Pentru aceste oferte biletele pot fi cumpărate online sau de la automatele de vânzare bilete şi casele de bilete din gară sau agenţii de voiaj.
Important:
Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de facilități!
Dacă ai mulți prieteni și veți călători împreună, puteți beneficia de reducerea de grup*! Reducerea de grup se acordă în funcție de numărul de persoane din grup și începe de la 15% pentru minim 20 persoane!
*Reducerea se aplică la tariful de transport!
Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau tariful suplimentului de pat la vagon de dormit/cușetă   se achită integral!

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București” reunește arta, tradițiile populare și rețetele autentice, specifice tuturor regiunilor etnografice.
În cadrul târgului, meșteșugarii vor prezenta obiecte de artizanat, accesorii și decorațiuni, ii și costume populare, obiecte din lemn cioplit, icoane, accesorii din piele, bijuterii și podoabe, produse cosmetice organice și vor face demonstrații de meșteșug.
La Hanul Bucureștiuluizona gastronomică tradițională – arta culinară se va îmbina cu tradiția autentică, iar producătorii locali vor oferi vizitatorilor delicii culinare cu specific național și internațional.
Pentru copii, organizatorii au pregătit la Foișorul din Parcul Kiseleff ateliere de confecționat măști populare, semne de carte cusute, păpuși din linguri de lemn, atelier de modelaj în lut, de realizat podoabe populare, atelierul Micul Grădinar și atelierul Zmeul Fermecat, precum și spectacolele de teatru Poveşti Româneşti și Pinocchio.

Parada Costumelor Populare va avea loc sâmbătă, 17 iunie, începând cu ora 14.00, pe traseul Piața George Enescu (Ateneul Român) – Calea Victoriei – Piața Victoriei – Șoseaua Kiseleff. Ansambluri naționale și internaționale, comunități și minorități din țară, Fanfara din Cozmești – Iași, Fanfara din Bănia – județul Caraș – Severin, în total 400 artiști, vor încânta trecătorii prin costumele tradiționale, prin demonstrațiile de cântece și dansuri.
În ambele zile ale festivalului, între orele 15:00 și 22:00, pe scena amplasată pe Șoseaua Kiseleff, între Piața Victoriei și Piațeta Regelui, va avea loc programul artistic, în cadrul căruia, minoritățile și comunitățile naționale vor prezenta cântece, dansuri și costume tradiționale, într-un spectacol plin de culoare și diversitate. Ansambluri și orchestre din toate regiunile țării, ansambluri internaționale, vedete ale cântecului popular românesc – Matilda Pascal Cojocărița, Laura Lavric, Niculina Stoican, Gelu Voicu, Floarea Calotă, Constantin Enceanu – vor încânta publicul. În prima seară, Gheorghe Zamfir și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău vor susține un moment special, iar festivalul va fi încheiat de un concert extraordinar Ştefan Bănică și invitații săi surpriză din muzica populară și de petrecere!

Detalii și program aici!

Alege călătoria cu trenurile CFR Călători și cumpără bilet de tren aici!