Postat 26-06-2018 in Evenimente

Nu pierdeți cel mai important TREN al verii!

Vă invităm să vă îmbarcați la bordul primului tren turistic românesc, Transilvania Train, care va porni și anul acesta, din Gara Brașov, va trece prin  Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș.

Transilvania Train nu este o simplă călătorie, ci un program turistic în care elementul principal va fi trenul, o aventură unică de-a lungul căreia veți explora cele mai frumoase zone ale Ardealului, o croazieră relaxantă pe uscat în urma căreia vă veți descoperi noi pasiuni și veți cunoaște oameni preocupați de aceleași lucruri ca și voi.

Ediția acestui an se va desfășura în perioada 22-26 august și aduce elemente noi, inspirate de experiența ediției anului trecut.

Pasionații de călătorii cu trenul și experiențe culturale vor avea la dispoziție 5 zile pentru a explora cultura și istoria sașilor din Transilvania pe parcursul a 600 km parcurși cu trenul, iar pachetul turistic înglobează vizita a peste 20 de fortificații, 15 ateliere de meșteșuguri tradiționale, un workshop gastronomic în Sebeș, 2 concerte unice în Biserica Evanghelică din Sebeș și în centrul istoric al Sibiului, 2 petreceri tradiționale și multe altele.

Prețul pachetului de 780 euro/persoană nu i-a descurajat câtuși de puțin pe turiștii români, dar nici pe cei străini, aceștia venind din țări ca Germania, Slovenia, Polonia, Olanda.

”În toată această vacanță de poveste, trenul ocupă un loc central. Transilvania Train este chiar trenul copilăriei românilor, purtând nostalgia vacanțelor la bunici, gustând cu poftă din bucatele tradiționale după explorări pe colinele Transilvaniei.”, spune Cristi Pitulice, co-fondator Transilvania Train și managing partner Globe 365.

După un somn odihnitor într-un hotel de 4 stele, călătorii vor porni cu forțe proaspete din gara orașului Brașov în dimineața zilei de 23 august, după ce, în prima seară, vor fi avut ocazia să se cunoască și să se destindă cu voie-bună și vin de calitate, la petrecerea de deschidere.

Ziua 2 va fi dedicată explorării zonei Haferland, depănând alături de organizatori poveștile celor mai vechi biserici fortificate din această regiune. 23 august se va încheia cu o plimbare nocturnă pe străduțele fermecătoare ale cetății Sighișoara.

Ziua de 24 august este rezervată meșteșugurilor tradiționale în zona Mediașului, de la țiglărie până la țesătorie, timp în care călătorii vor meșteri alături de artizani locali și le vor afla secretele păstrate din generație în generație.

Ziua 4 va fi plină de surprize și activități. Aceasta va porni cu un tur al renumitei cetăți Alba Iulia și va continua cu un concert de orgă în biserica evanghelică din Sebeș. Punctul culminant al zilei va fi dat de o experiență gastronomică unică, în care toți vor fi implicați pentru a găti preparate ce au la bază rețete străvechi, iar ziua de 25 august se va încheia, cum altfel, decât cu o petrecere tradițională, ca pentru ultima seară petrecută cu Transilvania Train.

În ultima zi, călătorii vor explora Sibiul, urmând să se relaxeze în cadrul unui concert cu totul special. Apoi, după vizita cetății Făgărașului se vor întoarce în Brașov, orașul în care a început aventura.

Ca să nu pierdeți cel mai important tren acestei veri, nu vă rămâne decât să vă rezervați un loc în vagoane, accesând www.transilvania-train.com.

Fotografii din ediția trecută!!!