Destinații de weekend cu CFR Călători

CFR Călători îți propune să descoperi destinații turistice interesante și să participi la evenimente de top din România!

În această săptămână sunteți invitați în lumea magică a târgurilor de Crăciun de la București, Brașov, Arad, Oradea, Iași, Satu Mare, care își vor deschide porțile și vor aprinde luminile pe 30 noiembrie.

∗∗∗∗∗

Alege să călătorești cu trenul spre București, Brașov, Arad, Oradea, Iași, Satu Mare și beneficiază de ofertele de transport CFR Călători:

 • biletul dus-întors – la cumpărarea cu minim 1 zi înainte de efectuarea călătoriei, reducerea* este de 10%. Detalii, aici.
 • reducerea la cumpărarea cu anticipație
  – la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
  – la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
  Detalii, aici.
 • cardul TrenPlus – la achiziționarea unui card, reducerea* este de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici.
 • reducerea de grup
  – pentru grup 20 – 40 persoane, reducerea* este de 15%
  – pentru grup 41 – 80 persoane, reducerea* este de 20%
  – pentru grup mai mare de 80 persoane, reducerea* este de 25%.
  Detalii, aici.

Notă: *Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Pentru a vedea orarul trenurilor CFR Călători spre București, Brașov, Arad, Oradea, Iași, Satu Mare şi pentru a cumpăra bilete de tren, intră aici!

∗∗∗∗∗

Târgul de Crăciun 2023 București are loc în Piața Constituției și se deschide joi, 30 noiembrie, de Sf. Andrei, de la ora 16:00. În aceeaşi seară, de la ora 18:00, din Piața Constituției se va aprinde iluminatul festiv în Capitală, care va transforma Bucureștiul într-o poveste de iarnă.
Peste 130 de căsuțe ale meșteșugarilor, creatorilor urbani și producătorilor locali te așteaptă cu produse de sezon, dar și cu cele mai gustoase preparate culinare. Distracția va fi asigurată de roata panoramică, trenuleț și carusel, dar şi de mascote și artiști animatori pe picioroange.
Copiii pot participa la ateliere de creație (program, aici) și se vor bucura de spectacole de teatru și de Casa lui Moș Crăciun, unde, până la sosirea Moșului, îi vor întâmpina spiridușii.
În prima seară, pe 30 decembrie, ești invitat la concertul susținut de Delia.
Ziua Națională a României, 1 decembrie, va fi sărbătorită în cadrul Târgului de Crăciun, atât prin muzică de fanfară, cât și printr-un spectacol folcloric autentic, susținut de Alexandru Pugna, Gheorghiţa Nicolae, Nicuşor Iordan, grupul vocal „Burnasul” din Teleorman, acompaniați de orchestra ansamblului folcloric profesionist „Cununa Carpaților”, dirijor Dan Ionescu. Ansamblul „Iholu” din Constanța – comunitatea aromână și Ansamblul „Asteria” din București – minoritatea greacă vor prezenta momente de dans.
Sâmbătă, 2 decembrie și duminică, 3 decembrie, în zona tradițională a evenimentului, pe scena amplasată lângă brad, vor urca Elena Gheorghe și Emilian & Band, precedați de coruri de copii, soliști vocali și artişti instrumentiști.
Zona urbană va fi activată zilnic, atât de DJ Sets, pe ritmurile remixate ale celor mai îndrăgite melodii internaționale de iarnă, precum și de muzică ambientală. Tot aici, poți regăsi o selecție de food truck-uri, care vor bucura toate gusturile.
Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10:00 – 20:00, până în data de 26 decembrie, iar intrarea este liberă.

Târgul de Crăciun 2023 Brașov are loc în Piața Sfatului și se deschide în 30 noiembrie, la ora 17:30, cu aprinderea celor 1,2 milioane de luminițe.
Tema târgului din acest an este „Decembrie de poveste”, iar la deschidere va fi prezent și brașoveanul Horia Brenciu, care te va încânta cu muzica sa.
Cel mai mare târg de Crăciun de până acum din Brașov, aduce alături meșteșugari și producători locali, care te așteaptă cu cele mai frumoase obiecte artizanale și cele mai delicioase preparate. Târgul va avea și o zonă de food court, precum și un carusel pentru bucuria celor mici.
Din 18 decembrie Moș Crăciun îi va aștepta pe cei mici pe tronul din fața bradului, iar la Căsuța lui Moș Crăciun ești invitat până în data de 24 decembrie.
În ziua de 1 Decembrie, în Piața Unirii te poți bucura de parada militară, de Junii Brașovului și de retragerea cu torțe, iar în Piața Sfatului, de un concert susținut de formații și coruri brașovene.
De Moș Nicolae, pe 6 decembrie, se deschide patinoarul și târgul din Piața Sf. Ioan.
Târgul de Crăciun Brașov își va închide porțile în 7 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun 2023 Arad are loc în Piața „Avram Iancu“ și pe strada Mețianu și își va deschide porțile în data de 30 noiembrie.
Aproape 50 de comercianți te așteaptă cu preparate culinare diverse, vin fiert, dulciuri, cadouri, jucării, produse hand-made, decorațiuni, produse artizanale.
Noutatea ediției din acest an este roata panoramică, cu o înălțime de 30 m, amplasată în spatele Teatrului Clasic „Ioan Slavici“.
Zona dedicată celor mici va fi pe strada Mețianu, unde va fi amenajată îndrăgita Căsuță a lui Moș Crăciun. Aici se vor organiza diverse activități creative pentru micuții care vor veni la târg.
În serile de vineri, sâmbătă și duminică, pe scena amplasată în Piața „Avram Iancu“ vor avea loc concerte de colinde și cântece de iarnă.
Iluminatul festiv va fi inaugurat în seara zilei de 5 decembrie, când cei mici vor putea să îl întâmpine pe Moș Nicolae, invitatul special la festivitatea de aprindere a luminițelor din bradul de Crăciun din centrul orașului.
Târgul va putea fi vizitat zilnic, între orele 11.00 – 23.00, până în 7 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun 2023 Oradea are loc în Piața Unirii și se deschide pe 30 noiembrie, ora 18:00.
Piața Unirii va străluci în lumini festive și ornamente de sărbătoare și va răsuna de colinde și cântece de iarnă.
Târgul te așteaptă cu roata panoramică, bradul împodobit, căsuța lui Moș Crăciun, căsuțe cu bunătăți tradiționale, dulciuri și suveniruri, articole meșteșugărești și tot felul de surprize, cu patinoarul (amplasat în Piața Ferdinand).
Cele mai frumoase cadouri de Crăciun se vor așeza cuminți în jurul bradului din Piața Unirii, sub mii de luminițe fermecate, iar concertele vor încălzi atmosfera.
Program concerte:
1 decembrie, ora 20:00, Nicola
2 decembrie, ora 20:00, Alexandra Ungureanu
3, 6, 9, 10, 13, 15 decembrie, ora 20:00 – Obiceiuri și datini de Crăciun cu Ansamblul Folcloric Bihorul
8 decembrie, ora 20:00, Biu Marquetti & Band, Feliz Navidad
10 decembrie, ora 21:00, Ștefan Hrușcă
23 decembrie, ora 20:00, Blue Noise Acapella.
Oradea te așteaptă în cea mai caldă atmosferă de Crăciun până în data de 26.12.2023!

Târgul de Crăciun 2023 Iași se va desfășura pe axa Bd. Ștefan cel Mare – Piața Unirii – Str. Lăpușneanu, și se va deschide în 30 noiembrie.
Târgul își așteaptă vizitatorii cu parcul de distracții, cu roata panoramică și Orășelul Copiiilor, cu bradul de Crăciun, căsuțele din lemn, împodobite cu cetină și instalații luminoase, cu produse de artizanat, preparate tradiționale, băuturi calde, decorațiuni, cadouri pentru cei dragi.
Pe Str. Lăpușneanu, în perioada 12-15 decembrie va avea loc Târgul „Tradiții pe ulița Lăpușneanu”.
Târgul de Crăciun Iași va fi deschis până pe 8 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun 2023 Satu Mare are loc în Piața 25 Octombrie și se deschide în 30 noiembrie.
Târgul te așteaptă cu roata panoramică spectaculoasă, căsuța lui Moș Crăciun, trenulețul Moșului, cu mii de luminițe și decorațiuni de sărbătoare, cu bradul frumos împodobit, cu activităţi distractive. La căsuțele producătorilor locali și ale meșterilor populari vei găsi o mulțime de produse realizate manual, surprize și bunătăți culinare, cadouri pentru cei dragi.
La Atelierul Moșului, spiridușii (meșteri populari și producători locali) îi vor ajuta pe copii să descopere tainele confecționării decorațiunilor specifice sărbătorilor de iarnă, ale picturii pe lemn, pe sticlă, fascinanta poveste a croitoriei, drumul ceramicii, producerea ceaiului și multe altele. Toți copiii care participă la Atelierul Moșului vor primi în dar câte un suvenir care să le amintească această experiență.
Târgul de Crăciun Satu Mare va fi deschis zilnic între orele 15:00 – 21:00, până în data de 3 ianuarie 2024.

Călătorește cu CFR Călători și bucură-te de magia sărbătorilor de iarnă la Târgurile de Crăciun din țară!

Cumpară bilete ONLINE în trafic intern

Cumpără

Alte articole pe aceeași temă:

Târguri de Crăciun 2023 Cluj Napoca și Timisoara, din 24 și 26 noiembrie 2023 click aici
Târguri de Crăciun 2023 Craiova și Sibiu, 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024 click aici