Prima cale ferată montană construită în România vă așteaptă să o parcurgeți și să descoperiți peisaje impresionante!
Traseul, datorită razelor de curbură mici, unele chiar de numai 104 m, și a rampelor mari, cu declivitate maximă de 21 ‰, se aseamănă foarte mult cu celebra cale ferată Semmering (Austria), motiv pentru care a fost supranumit “Semmeringul Bănățean”. Odată cu avansarea de la Oravița spre Anina, veți descoperi peisajele montane deosebite de pe platoul Munților Semenic, urmate de alte cadre sălbatice, într-o zonă în care nu se mai află alte drumuri.
Oravita-Anina
Oravita-Anina

Trenul parcurge o distanță de 33 km, pleacă din Oravița, aflată la o altitudine de 218,7 m și ajunge la Anina la o altitudine de 556,4 m, rampa maximă de pe traseu înregistrându-se între Lișava și Gârliște.

De-a lungul traseului veți descoperi nu mai puțin de 14 tunele cu o lungime totală de 2,1 km și 10 viaducte cu înălțimi de peste 25 m.

Călătoria durează aproximativ 2 h și are 5 opriri: Brădișoru de Jos hc, Dobrei P. M, Lișava, Ciudanovița hc, Gârliște Hm.

Pe această rută circulă o pereche de trenuri:

  • Trenul Regio 9695, pleacă din Oravița la ora 11.15 și ajunge în Anina la 13.15
  • Trenul Regio 9694, pleacă din Anina la ora 14.40 și ajunge în Oravița 16.40.

Biletele pot fi cumpărate ONLINE, accesând site-ul www.cfrcalatori.ro, de la orice casă de bilete cu emitere electronică din stațiile și agențiile de voiaj CFR Călători, dar și de la automatele de bilete, în limita locurilor disponibile.

Oravita-Anina
Oravita-Anina
Important!
În ziua plecării trenului, biletele se pot procura atât din staţia Oraviţa, cât şi de la personalul de tren, la același preț.
Pe lângă traseul montan de o frumusețe rară, la capăt de linie veți descoperi și elementele arhitecturale aparte ale gării Anina, declarată monument istoric.
Iar in Depoul Oravița vă așteaptă o locomotivă, de epocă, cu aburi.
Cumpară bilete ONLINE în trafic intern

Cumpără

Sursa text: Wikipedia The Free Encyclopedia, Revista Casa de Vacanta, Descopera Travel (http://travel.descopera.ro/)