CFR Călători te invită într-o călătorie pe una dintre cele mai impresionante rute feroviare din România, Bumbești – Livezeni, care aniversează la 31 octombrie 2023, 75 de ani de la inaugurare!

Pentru a vedea orarul trenurilor și pentru a cumpăra bilete de tren, intră aici!

Alege să călătorești cu trenul și poți beneficia de ofertele CFR Călători:

  • reducerea de grup
    – pentru grup 20 – 40 persoane, reducerea* este de 15%
    – pentru grup 41 – 80 persoane, reducerea* este de 20%
    – pentru grup mai mare de 80 persoane, reducerea* este de 25%.
    Detalii, aici.
  • reducerea la cumpărarea cu anticipație
    – la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
    – la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
    Detalii, aici.
  • bilet dus-întors – la cumpărarea cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei, reducerea* este de 10%. Detalii, aici.
  • cardul TrenPlus – la achiziționarea unui card reducerea* este de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici.

Notă: *Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Calea ferată Bumbești – Livezeni, 75 ani de la inaugurare

Linia Bumbești – Livezeni, parte a căii ferate Filiași – Târgu Jiu – Petroșani – Simeria, străbate Defileul Jiului unind Oltenia și Transilvania.
Numărul mare de lucrări de arhitectură feroviară – poduri, podețe, viaducte, tuneluri, ziduri de sprijin, care reprezintă în jur de 40% din cei 31 km ai traseului, fac din linia Bumbești – Livezeni, cea mai complexă și cea mai spectaculoasă rută feroviară din țară.
Iar rezultatul asocierii dintre monumentala realizare umană și frumusețea aproape sălbatică a Defileului Jiului este unul extraordinar.
Scurt istoric și descriere linie ferată Bumbești – Livezeni, aici.

În perioada 27-29 octombrie linia ferată Bumbești – Livezeni va fi sărbătorită la Târgu Jiu, Bumbești-Jiu, Lainici și Petroșani prin concursuri de desen și fotografie, expoziții documentare și de fotografie, teatru, film, spectacole. Vor fi prezente în stația CFR Petroșani și vor putea fi vizitate Trenul Regal, Trenul Prezidențial, trenul de epocă “Moldovița”, locomotiva de epocă “Pacific”.

Alte atracții ale zonei:

  • Târgu Jiu – obiective turistice:

Ansamblul monumental „Calea Eroilor”: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului, Coloana fără Sfârșit realizate de Brâncuși în memoria soldaților români care au murit apărând Valea Jiului în Primul Război Mondial; monumentele sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit, a cărei lungime totală este de 1275 m; ansamblul a fost inaugurat la data de 27 octombrie 1938
Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel – monument istoric, face parte din Calea Eroilor și este ridicată în aceeași perioadă cu monumentele lui Brâncuși
Casa memorială Ecaterina Teodoroiu
Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” – clădirea a fost construită în 1894 ca sediu al Prefecturii
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – cea mai veche biserică de zid din județul Gorj, de la 1694
Biserica „Sf. Voievozi”– monument istoric, ridicată în secolul al XVIII-lea
Casa lui Cornea Brăiloiu – monument istoric ridicat pe la 1700, considerat cel mai vechi monument de arhitectură civilă din Oltenia.

  • Bumbești-Jiu – obiective turistice:

Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj – muzeu în aer liber, situat în Curtișoara, care cuprinde monumente de arhitectură și tehnică populară din Gorj
Cula Cornoiu – construită în sec. al XVIII-lea în satul Curtișoara, azi parte a orașului Bumbești-Jiu – cea mai frumoasă culă din Gorj, monument istoric
Biserica de lemn “Sf. Nicolae” din 1760, Biserica cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Andrei” din 1795, Biserica de lemn „Sfinții Voievozi” din Pleșa – 1706, Biserica “Schimbarea la Față” din 1835, Biserica “Sf. Ioan Botezătorul” din 1820, monumente istorice
Castrele romane.

  • Petroșani – obiective turistice:

Muzeul Mineritului – clădire construită în 1920, monument istoric
Teatrul Dramatic “I.D. Sîrbu”
Muzeul Momârlanului
Biserica de lemn “Sf. Arhangheli” (a “Sânonilor”) monument istoric din secolul al XVIII-lea
Cetatea dacică de la Băniţa, aflată în apropiere de Petroşani, inclusă în patrimoniul UNESCO, una dintre cele șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei.

  • Mănăstirea Lainici – situată în Defileul Jiului, cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Schitul Locurele – situat la circa 5 km de Mănăstirea Lainici
  • Monumentul Generalului Dragalina – amplasat în Valea Jiului, pe locul unde a fost rănit generalul în timpul luptelor din Primul Razboi Mondial
  • Parcul Național Defileul Jiului
    Defileul Jiului desparte Munții Parâng și Vâlcan și are o lungime de 33 km.
    Arii naturale protejate: Sfinxul Lainicilor și Stâncile Rafailă (monumente ale naturii).
    Valea Jiului este ideală pentru rafting, escaladă, tiroliană sau parapantă.
  • Piatra Crinului, Peștera Bolii, unde, în cea mai mare sală, cu o acustică deosebită, numită Sala de concert și dans, se organizează concerte.

Călătorește cu trenul pe Valea Jiului și descoperă o zonă minunată și o realizare de excepție, linia Bumbești – Livezeni!
Până ajungi la fața locului, vezi aici un video realizat de colegii noștri de pe raza regionalei CFR Călători Craiova!

Cumpară bilete ONLINE în trafic intern

Cumpără